Doorgaan naar hoofdcontent

Steken voor de lente (2)

Maand 2 van de Mystery Blanket is af. Hoe het ging? Ik schreef er een blog over, lees je mee?
Een kiezelpad, een stuk land waar de boer net overheen is geweest, bloesem én tulpen! Ik mocht het allemaal haken deze tweede maand van de CAL (crochet along) Mystery Blanket van Breiclub.

In de tweede maand merkte ik echt goed het thema Landscape. De lapjes zijn allemaal een afspiegeling van een stuk land of bloem. Ik vond het ook erg leuke steken, en leerde er 2 nieuwe!

Gerstekorrelsteek


Het lapje waar ik mee startte mocht ik haken met Schachenmayr Bravo. De steek was nieuw voor mij. De bedenkster van de deken omschreef het als volgt:

De steek ziet er met name door dit garen uit alsof het een kiezelpad is. En dat klopt, er zitten wat donkere stukjes in het garen waardoor het steentjes lijken. Ik vond het wel de meest lastige steek tot nu toe, maar het eindresultaat mag er zijn; het gaf een supergaaf effect!

De benodigde bollen voor maand 2

Weefsteek

Deze steek kende ik al en het garen is één van mijn favorieten: Durable Cosy. Ik haakte er eerder dit schattige babyvestje mee.
Dus ik werd heel blij van dit blok en had de twee vierkantjes zo maar af.
Het eindresultaat moet een stuk land uitbeelden waar de boer net overheen is geweest. Ik begrijp wel wat bedoeld wordt: het is een keurig netjes lapje.

Op de helft van maand 2


Bloesemsteek

De bloesemsteek was ook nieuw voor mij. Even wennen. Maar ik had het al gauw door en het tweede lapje ging rap. Ik vond het garen wel wat aan de dunne kant, maar dat kwam natuurlijk door het haken met Durable Cosy de lapjes vlak ervoor.


Blok 3; 'bloesem' op de opspanner

Daarna haakte ik nog 2 vierkantjes 'tulpjes'. Ik had dit al een keer eerder gedaan als omhulsel voor een leeg jampotje. De tulpen passen natuurlijk erg goed in de landschaps/natuurdeken.
Al met al een erg geslaagde haakmaand. Kom maar op met die nieuwe patronen!

Tip: Kijk ook op de blogs van de vier andere ambassadeurs van Breiclub. Zij haken of breien de andere seizoenen en bloggen er ook over. Je vindt ze hier:

Sharina http://dehaakhelden.com

Akkelien http://debreimeisjes.blogspot.nl

Renske http://renskecreatief.blogspot.nl

Sietske http://sietsaandehaak.nl


Wietske van @Liefgehaakt
Bogger en ambassadeur van Breiclub.nl

Reacties

  1. Het ziet er mooi uit! Ik heb ze nog niet allemaal af voor deze maand. Breien gaat echt langzamer!
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Knuffeldoekje Fee

Wat zal ik eens met deze zachte restjes roze garen doen? Dat vroeg ik me laatst dus af. Toen kwam ik ineens op het idee om er een knuffeldoekje mee te haken!


Natuurlijk zijn er genoeg patronen te vinden en te koop van knuffelpopjes. Maar ik wilde eigenlijk mijn eigen draai eraan geven. Zelf wat uitproberen. En dit is het geworden, ik deel het graag met jullie!


Het knuffeldoekje bestaat uit een stervormige doek met een hoofdje die een klein mutsje draagt. Het heeft wel wat weg van een kleine fee al zeg ik het zelf.Wil je weten hoe ik het maakte? Lees dan de beschrijving hieronder!

Benodigde haaktechnieken: 

magische ring, lossen, stokjes, vasten, halve vasten.

Benodigdheden: 

haaknaald 4,5, 1 bol SoftFun kleur A en halve bol SoftFun kleur B
oude panty, kussenvulling, naald en draad voor afhechten panty.Beschrijving:
De ster haak je als eerst met kleur A

Toer 1: Haak een magische ring
Toer 2: Haak 20 stokjes in de ring en sluit de ring met een halve vaste
Toer 3: Haak 1 losse en 1 vaste i…

Baby omslagdoek

Ik haakte een baby omslagdoek in de kleur lichtblauw met wit. Ik gebruikte de dekensteek (ook wel blanketstitch genoemd). Daarover vind je deze week ook een blog op Breiclubwaar ik ambassadeur voor ben.


Winterbaby Het idee om een baby omslagdoek te haken spookte al langer door mijn hoofd. Het is een item dat ik bij beide kinderen zoveel gebruikt heb, mede omdat ze beide in de winter geboren zijn! Ideaal tijdens het voeden en het knuffelen. Het houdt je kindje lekker warm.
De dekensteek Wil je weten hoe ik de omslagdoek heb gemaakt? Bekijk dan gauw de beschrijving hieronder!
De dekensteek is eigenlijk niet meer dan 1 vaste en 2 stokjes in dezelfde steek. Erg geschikt voor beginnende haaksters! Voor meer informatie over deze dekensteek, verwijs ik je graag naar mijn blog op breiclub die zondag is verschenen. > klik hier.Benodigde haaktechnieken:
Lossen, vasten, stokjes, halve stokjes.

Benodigdheden:
Haaknaald 8, 3 bollen Pingo dream wit en 3 bollen Pingo dream blauw.

Beschrijving:

Voor…

Boekreview: The Spring Collection

Het werd weer eens tijd voor een boekreview. En gezien de lente is begonnen, leek me het een geschikt moment om het boek "The Spring Collection" van Wendy van Delden met jullie te bekijken!


Vest haken Ik wil al een tijdje een vest haken voor mezelf. Maar aangezien ik vaak kleinere baby projecten haak, schrikt de grootte van een vest me eigenlijk altijd wat af. Maar toen kwam ik het boek van Wendy tegen! Op de cover staan een paar mooie vesten en de kreet "Keep it Simple" . Dat spreekt mij dus enorm aan!

Wendy's Home Collection The Spring Collection is Wendy's schrijfdebuut.


Wendy heeft voordat ze haar eerste boek uitbracht veel bekendheid verworven online.  Haar label Wendy's Home Collection inpireerde al duizenden haaksters. Je vindt haar online via www.wendyshomecollection.com


Keep it Simple Ik zei het al: haar keep it simple methode klinkt mij als muziek in de oren. Ik hou er ook zo van om lekker eenvoudige rijen te haken zonder te veel poespas of in…