Doorgaan naar hoofdcontent

Peutertraktatie: gehaakte vingerpopjes

Ik haakte kabouter vingerpopjes als traktatie voor de peuterschool. In dit blog vertel ik er meer over.Afscheid

Kleine meisjes worden (te snel) groot.... mijn dochter is vier en gaat naar de basisschool! Vrijdag mocht ze trakteren op de peuterschool en nam ze afscheid van haar lieve juffen en alle peuters. Wat heeft ze er een fijne tijd gehad! En wat is ze ontzettend gegroeid.


Originele traktatie

Om de peuters op iets blijvends te trakteren wilde ik graag iets meegeven waar ze na het snoepen nog iets aan hadden. Een avondje op Pinterest leverde het volgende op: vingerpopjes! Ik besloot ze op lange vingers te schuiven, zodat het effect van vingerpopje nog meer tot de verbeelding sprak.


Werkje!

Wat een werk, en wat heb ik me op de hals gehaald...dat dacht ik tijdens het haken wel eens. Gelukkig hoefden er 'maar' 14 popjes gehaakt te worden. Ondertussen werd er met de kabouters die af waren al flink gespeeld thuis. Ik haakte heel bewust niet alle kabouters exact hetzelfde. De ene kabouter is 'ietsje' dikker dan de andere, er is eentje met een baard en er heeft eentje lippenstift op zoals mijn dochter zegt.


Patroon


Als basis gebruikte ik het patroontje van Miriam van Birdie. Je vindt het hier. Zij haakte er ook nog een leuke paddenstoel bij om de kabouters in te stoppen.
                    
Ik gebruikte haaknaald 3,5 en de kleine katoenen bolletjes van de Action, aangevuld met rood en zwart katoen van de voordeelshop.

Mijn dochter heeft de kabouters zelf uitgedeeld en was trots op haar traktatie. Ze had zelfs iedere kabouter een naam gegeven <3.Nu is het tijd voor een nieuw tijdperk. Het zal wennen zijn, zowel voor haar als voor haar mama ;-)Heb jij wel eens traktaties gehaakt? Ik ben benieuwd!

Reacties

 1. Wat een werk heb je ervan gemaakt! Super mooie traktatie! Ik heb ook wel veel geknutseld voor traktaties, maar haakwerkjes, daar heb ik me niet aan gewaagd.
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankjewel Akkelien! Ik zat ook te twijfelen maar het is gelukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dankjewel Akkelien! Ik zat ook te twijfelen maar het is gelukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat zijn ook heel schattige vingerpopjes!! Ja, ik heb wel eens traktaties zelf gehaakt, maar o jee, liever niet meer! Ik heb er een hekel aan om telkens hetzelfde te haken, dus dat viel me zwaar :-)
  Geniet maar van de mijlpaal van je dochtertje, het gaat zo snel hé.
  Groetjes, Sigrid

  PS: Ik ga jouw dekentje ook vermelden in mijn blogpost, sorry, dat ik je vergeten was!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Knuffeldoekje Fee

Wat zal ik eens met deze zachte restjes roze garen doen? Dat vroeg ik me laatst dus af. Toen kwam ik ineens op het idee om er een knuffeldoekje mee te haken!


Natuurlijk zijn er genoeg patronen te vinden en te koop van knuffelpopjes. Maar ik wilde eigenlijk mijn eigen draai eraan geven. Zelf wat uitproberen. En dit is het geworden, ik deel het graag met jullie!


Het knuffeldoekje bestaat uit een stervormige doek met een hoofdje die een klein mutsje draagt. Het heeft wel wat weg van een kleine fee al zeg ik het zelf.Wil je weten hoe ik het maakte? Lees dan de beschrijving hieronder!

Benodigde haaktechnieken: 

magische ring, lossen, stokjes, vasten, halve vasten.

Benodigdheden: 

haaknaald 4,5, 1 bol SoftFun kleur A en halve bol SoftFun kleur B
oude panty, kussenvulling, naald en draad voor afhechten panty.Beschrijving:
De ster haak je als eerst met kleur A

Toer 1: Haak een magische ring
Toer 2: Haak 20 stokjes in de ring en sluit de ring met een halve vaste
Toer 3: Haak 1 losse en 1 vaste i…

Baby omslagdoek

Ik haakte een baby omslagdoek in de kleur lichtblauw met wit. Ik gebruikte de dekensteek (ook wel blanketstitch genoemd). Daarover vind je deze week ook een blog op Breiclubwaar ik ambassadeur voor ben.


Winterbaby Het idee om een baby omslagdoek te haken spookte al langer door mijn hoofd. Het is een item dat ik bij beide kinderen zoveel gebruikt heb, mede omdat ze beide in de winter geboren zijn! Ideaal tijdens het voeden en het knuffelen. Het houdt je kindje lekker warm.
De dekensteek Wil je weten hoe ik de omslagdoek heb gemaakt? Bekijk dan gauw de beschrijving hieronder!
De dekensteek is eigenlijk niet meer dan 1 vaste en 2 stokjes in dezelfde steek. Erg geschikt voor beginnende haaksters! Voor meer informatie over deze dekensteek, verwijs ik je graag naar mijn blog op breiclub die zondag is verschenen. > klik hier.Benodigde haaktechnieken:
Lossen, vasten, stokjes, halve stokjes.

Benodigdheden:
Haaknaald 8, 3 bollen Pingo dream wit en 3 bollen Pingo dream blauw.

Beschrijving:

Voor…

Boekreview: The Spring Collection

Het werd weer eens tijd voor een boekreview. En gezien de lente is begonnen, leek me het een geschikt moment om het boek "The Spring Collection" van Wendy van Delden met jullie te bekijken!


Vest haken Ik wil al een tijdje een vest haken voor mezelf. Maar aangezien ik vaak kleinere baby projecten haak, schrikt de grootte van een vest me eigenlijk altijd wat af. Maar toen kwam ik het boek van Wendy tegen! Op de cover staan een paar mooie vesten en de kreet "Keep it Simple" . Dat spreekt mij dus enorm aan!

Wendy's Home Collection The Spring Collection is Wendy's schrijfdebuut.


Wendy heeft voordat ze haar eerste boek uitbracht veel bekendheid verworven online.  Haar label Wendy's Home Collection inpireerde al duizenden haaksters. Je vindt haar online via www.wendyshomecollection.com


Keep it Simple Ik zei het al: haar keep it simple methode klinkt mij als muziek in de oren. Ik hou er ook zo van om lekker eenvoudige rijen te haken zonder te veel poespas of in…