Doorgaan naar hoofdcontent

Wiegsprei vrolijk

Om mezelf op te vrolijken haakte ik een 'opvrolijkdeken' en het werd een wiegsprei voor een wandelwagen (formaat poppendekentje). Een tijdje terug trakteerde ik mezelf op een hele rits Softfun bollen. En echt Nederlands, ik weet het; maar ik kocht ze van de spaarzegels van de lokale handwerkwinkel ūüėČ. Dat ik al fan was van de Scheepjes Softfun garens wist je al; ik haakte er ook de 7 zussen deken mee.


Bestemming

Een echt idee had ik niet voor de regenboogkleuren. Wel wist ik dat het een babyproject zou worden. Een paar weken geleden zag ik bij @Tantesetje een fantastisch gekleurde deken voorbij komen met de V-steek en ik had ineens een bestemming voor de Softfun bollen die nog op mij lagen te wachten.

Wiegsprei

Als je met de wandelwagen (met wieg) op stap bent weet je dat het instoppen van de dekentjes altijd lastig is aan de zijkant en onderkant. Door het instoppen krijg je soms hele bobbels onder het matrasje. ik wilde daarom de wiepsprei niet te groot maken. Hij is puur voor het toedekken van het al aanwezige lakentje en dekentje. Een echte 'voor de show'deken dus. Nou om te showen, dat is 'ie wel al zeg ik het zelf! Heerlijk vrolijk word ik van de regenboog kleurtjes.

Beschrijving

Omdat de sprei echt eenvoudig is te maken met de V-steek heb ik geen patroon uitgeschreven. Ik vertel je hieronder alleen welke materialen ik gebruikt heb, hoeveel en hoe groot de sprei is. Mocht je hem zelf gaan maken: veel plezier!

Afmeting (na blokken) incl. rand: 50 x 60 cm. 

Gebruikt garen: Scheepjes Softfun in 8 verschillende kleuren (7 voor de deken, 1 voor de rand). Je kunt natuurlijk ook voor minder kleuren kiezen. In totaal heb je denk ik 3 √° 4 bollen nodig (qua looplengte) dus ik heb minder dan de helft van elke bol gebruikt (met deze restjes haak ik binnenkort weer een ander babyproject, dus houd mijn socials en blog in de gaten).


Gebruikte tools: haaknaald 4, schaar, stopnaald.

Gebruikte steken:  lossen, v-steek, vasten. 

Rand: picot steek

Met wit haakte ik ook de v steek rondom, maar de allerlaatste toer haakte ik picootjes.

Ken je de V steek nog niet? Op de site van wolplein leggen ze het eenvoudig uit, het is supersimpel.
Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Babyslofjes Arnbjörn

Niets is schattiger dan babyvoetjes van pasgeboren mensjes. Het leukste kleding item vind ik dan ook babysokjes of slofjes. Ik heb het al vaak als kraamkadootje gehaakt. Nu heb ik het patroon een keer opgeschreven zodat ik het met jullie kan delen. Benodigdheden Phildar Aviso (60% katoen, 40% acryl, 50 gr/68 m) Kleur A: 0117 Horizon x 1 bol Kleur B: 1225 Blanc x 1 bol Haaknaald 4,5 Maasnaald Garensnijder of schaar evt knoopje Afmetingen Zoolafmeting: 11,5 cm  (0 - 3 mnd) Afkortingen s = steek l= losse hv= halve vaste v= vaste hst= halve stokje ST= stokje t = toer sh= samen haken Benodigde haaktechnieken De slofjes worden in principe met halve stokjes gehaakt, maar sommige toeren haak je ook vasten en/of stokjes. (Zie patroon). Opmerkingen Ik heb met twee kleuren gewerkt, je kunt natuurlijk ook het gehele slofje in √©√©n kleur maken. Afwerking Werk je draadjes van het slofje meteen weg, dit is lastiger zodra het slofje klaar is. Eventueel naai je aan de

Babycape Roan

Ik haakte een babycape als kraamkado. Omdat de baby nu geboren is, deel ik graag de foto's √©n het gratis patroon met je! Ik gebruikte de dekensteek  (ook wel blanket   stitch genoemd). I crocheted a babycape as a maternity gift. Since the baby is  now  born, I'd like to share the photo's and the free crochet pattern of this wrap blanket. I used the blanket stitch . Een babycape, of baby omslagdoek is een item dat ik bij mijn beide kinderen zoveel gebruikt heb, mede omdat ze beide in de winter geboren zijn! Ideaal tijdens het voeden en het knuffelen. Het houdt je kindje lekker warm. Ik haakte het met het heerlijk zachte Softfun garen, waar ik eerder ook al een babyhoodie mee haakte. Bekijk hem hier . A babycape, or cover cloth, is an item I used a lot on both my childeren. The main reason is because they were both born in winter, but also 'cause i'd like to wrap them during feeding and cuddling. It keeps your baby comfortable and warm. I crocheted t

Knuffeldoekje Fee

Wat is er schattiger dan een knuffeldoekje kado te doen aan een pasgeboren baby? Hieronder vind je het gratis patroon voor Knuffeldoekje Fee! Natuurlijk zijn er genoeg patronen te vinden en te koop van knuffelpopjes. Maar ik wilde eigenlijk mijn eigen draai eraan geven. Zelf wat uitproberen. En dit is het geworden, ik deel het graag met jullie! Het knuffeldoekje bestaat uit een stervormige doek met een hoofdje die een klein mutsje draagt. Het heeft wel wat weg van een kleine fee, vandaar de naam Fee. Wil je weten hoe ik het maakte? Lees dan de volledig uitgeschreven beschrijving hieronder! Wil je liever een printvriendelijke pdf? Tegen een kleine vergoeding kun je het downloaden vanaf Ravelry. klik hier. Benodigde haaktechnieken:  Magische ring, lossen, stokjes, vasten, halve vasten. Benodigdheden:  Scheepjes Softfun - kleurnummer 2514 - 1 bol (kleur A) Scheepjes Softfun - kleurnummer 2653 - minder dan een halve bol (kleur B) haaknaald 4,5 Oude panty Kussenvulling Naald