Doorgaan naar hoofdcontent

Gebreide sokken voor blije voeten

De laatste tijd ben ik erg veel aan het handwerken. Eigenlijk kun je aan het aantal projectjes waar ik mee bezig ben zien hoe het mentaal met mij gaat... Ik begon 6,5 jaar geleden met haken, dit was na mijn scheiding. En het gaf mij veel troost en zorgde ervoor dat mijn piekergedachten wat naar de achtergrond verdwenen. Het werkt dus een beetje als therapie.

Ontspanning

Wat fijn dat ik zo'n hobby heb! Ik maak nu weer een moeilijke periode privé door en daardoor heb ik het werken aan meerdere kleine haakwerkjes (want overzichtelijk) weer meer opgepakt. Het mindful 'steken tellen' en maken van dingen die ik mooi vindt, zorgen ervoor dat ik bezig blijf en wat structuur in de dag kan hebben. Dus ik ontspan tijdens het haken. Wel vind ik patronen lezen te lastig in verband met mijn lage concentratie, dus haak ik gewoon wat makkelijke steken in het luchtledige (dekentjes) óf ik haak met youtube mee.


 

Cadeautje

Mijn lieve handwerk vriendin Akkelien bracht mij een heel leuk cadeautje in mijn favoriete kleur: oud roze sneakersokken.
Ik heb zelf wel eens gebreid, maar dat was geen succes. Eigenlijk kan ik het niet zo goed...Wel hou ik erg van gebreide sokken. En daarom ben ik zo blij met dit mooie cadeau! Het zijn zachte sneakersokken en nu het herfstig wordt buiten houden ze mijn voeten heerlijk warm.

Sokkengaren

De sokken zijn gebreid met Durable soqs garen. Akkelien heeft ze met veel liefde en aandacht ontworpen en gebreid. Het is heel fijn materiaal, bestaande uit 72% scheerwol, 25% polyamide en 3% viscose. De kleur koos ik zelf uit en nu heb ik hele blije voeten. Nu de rest van mijn lijf nog ;-)


Nieuw projectje 'knitlook'

Ik ben wel zelf begonnen inmiddels aan een colsjaal die wel heel erg op een breiwerkje lijkt. Maar schijn bedriegt, ik haak met een tunische haaknaald in de tunische tricotsteek. Het lijkt erg op gebreid werk maar ik hoef maar 1 naald vast te houden gelukkig ;-).

Sokkenpatroon

Wil je de sokken ook breien of meer informatie over de sneakersokken? Ga dan naar het blog van Akkelien van de Breimeisjes. Klik hier.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Babyslofjes Arnbjörn

Niets is schattiger dan babyvoetjes van pasgeboren mensjes. Het leukste kleding item vind ik dan ook babysokjes of slofjes. Ik heb het al vaak als kraamkadootje gehaakt. Nu heb ik het patroon een keer opgeschreven zodat ik het met jullie kan delen. Benodigdheden Phildar Aviso (60% katoen, 40% acryl, 50 gr/68 m) Kleur A: 0117 Horizon x 1 bol Kleur B: 1225 Blanc x 1 bol Haaknaald 4,5 Maasnaald Garensnijder of schaar evt knoopje Afmetingen Zoolafmeting: 11,5 cm  (0 - 3 mnd) Afkortingen s = steek l= losse hv= halve vaste v= vaste hst= halve stokje ST= stokje t = toer sh= samen haken Benodigde haaktechnieken De slofjes worden in principe met halve stokjes gehaakt, maar sommige toeren haak je ook vasten en/of stokjes. (Zie patroon). Opmerkingen Ik heb met twee kleuren gewerkt, je kunt natuurlijk ook het gehele slofje in één kleur maken. Afwerking Werk je draadjes van het slofje meteen weg, dit is lastiger zodra het slofje klaar is. Eventueel naai je aan de

Babycape Roan

Ik haakte een babycape als kraamkado. Omdat de baby nu geboren is, deel ik graag de foto's én het gratis patroon met je! Ik gebruikte de dekensteek  (ook wel blanket   stitch genoemd). I crocheted a babycape as a maternity gift. Since the baby is  now  born, I'd like to share the photo's and the free crochet pattern of this wrap blanket. I used the blanket stitch . Een babycape, of baby omslagdoek is een item dat ik bij mijn beide kinderen zoveel gebruikt heb, mede omdat ze beide in de winter geboren zijn! Ideaal tijdens het voeden en het knuffelen. Het houdt je kindje lekker warm. Ik haakte het met het heerlijk zachte Softfun garen, waar ik eerder ook al een babyhoodie mee haakte. Bekijk hem hier . A babycape, or cover cloth, is an item I used a lot on both my childeren. The main reason is because they were both born in winter, but also 'cause i'd like to wrap them during feeding and cuddling. It keeps your baby comfortable and warm. I crocheted t

Knuffeldoekje Fee

Wat is er schattiger dan een knuffeldoekje kado te doen aan een pasgeboren baby? Hieronder vind je het gratis patroon voor Knuffeldoekje Fee! Natuurlijk zijn er genoeg patronen te vinden en te koop van knuffelpopjes. Maar ik wilde eigenlijk mijn eigen draai eraan geven. Zelf wat uitproberen. En dit is het geworden, ik deel het graag met jullie! Het knuffeldoekje bestaat uit een stervormige doek met een hoofdje die een klein mutsje draagt. Het heeft wel wat weg van een kleine fee, vandaar de naam Fee. Wil je weten hoe ik het maakte? Lees dan de volledig uitgeschreven beschrijving hieronder! Wil je liever een printvriendelijke pdf? Tegen een kleine vergoeding kun je het downloaden vanaf Ravelry. klik hier. Benodigde haaktechnieken:  Magische ring, lossen, stokjes, vasten, halve vasten. Benodigdheden:  Scheepjes Softfun - kleurnummer 2514 - 1 bol (kleur A) Scheepjes Softfun - kleurnummer 2653 - minder dan een halve bol (kleur B) haaknaald 4,5 Oude panty Kussenvulling Naald