zaterdag 25 november 2017

Steken voor de lente (2)

Maand 2 van de Mystery Blanket is af. Hoe het ging? Ik schreef er een blog over, lees je mee?
Een kiezelpad, een stuk land waar de boer net overheen is geweest, bloesem én tulpen! Ik mocht het allemaal haken deze tweede maand van de CAL (crochet along) Mystery Blanket van Breiclub.

In de tweede maand merkte ik echt goed het thema Landscape. De lapjes zijn allemaal een afspiegeling van een stuk land of bloem. Ik vond het ook erg leuke steken, en leerde er 2 nieuwe!

Gerstekorrelsteek


Het lapje waar ik mee startte mocht ik haken met Schachenmayr Bravo. De steek was nieuw voor mij. De bedenkster van de deken omschreef het als volgt:

De steek ziet er met name door dit garen uit alsof het een kiezelpad is. En dat klopt, er zitten wat donkere stukjes in het garen waardoor het steentjes lijken. Ik vond het wel de meest lastige steek tot nu toe, maar het eindresultaat mag er zijn; het gaf een supergaaf effect!

De benodigde bollen voor maand 2

Weefsteek

Deze steek kende ik al en het garen is één van mijn favorieten: Durable Cosy. Ik haakte er eerder dit schattige babyvestje mee.
Dus ik werd heel blij van dit blok en had de twee vierkantjes zo maar af.
Het eindresultaat moet een stuk land uitbeelden waar de boer net overheen is geweest. Ik begrijp wel wat bedoeld wordt: het is een keurig netjes lapje.

Op de helft van maand 2


Bloesemsteek

De bloesemsteek was ook nieuw voor mij. Even wennen. Maar ik had het al gauw door en het tweede lapje ging rap. Ik vond het garen wel wat aan de dunne kant, maar dat kwam natuurlijk door het haken met Durable Cosy de lapjes vlak ervoor.


Blok 3; 'bloesem' op de opspanner

Daarna haakte ik nog 2 vierkantjes 'tulpjes'. Ik had dit al een keer eerder gedaan als omhulsel voor een leeg jampotje. De tulpen passen natuurlijk erg goed in de landschaps/natuurdeken.
Al met al een erg geslaagde haakmaand. Kom maar op met die nieuwe patronen!

Tip: Kijk ook op de blogs van de vier andere ambassadeurs van Breiclub. Zij haken of breien de andere seizoenen en bloggen er ook over. Je vindt ze hier:

Sharina http://dehaakhelden.com

Akkelien http://debreimeisjes.blogspot.nl

Renske http://renskecreatief.blogspot.nl

Sietske http://sietsaandehaak.nl


Wietske van @Liefgehaakt
Bogger en ambassadeur van Breiclub.nl

1 opmerking:

  1. Het ziet er mooi uit! Ik heb ze nog niet allemaal af voor deze maand. Breien gaat echt langzamer!
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen