vrijdag 1 december 2017

Peutertraktatie: gehaakte vingerpopjes

Ik haakte kabouter vingerpopjes als traktatie voor de peuterschool. In dit blog vertel ik er meer over.Afscheid

Kleine meisjes worden (te snel) groot.... mijn dochter is vier en gaat naar de basisschool! Vrijdag mocht ze trakteren op de peuterschool en nam ze afscheid van haar lieve juffen en alle peuters. Wat heeft ze er een fijne tijd gehad! En wat is ze ontzettend gegroeid.


Originele traktatie

Om de peuters op iets blijvends te trakteren wilde ik graag iets meegeven waar ze na het snoepen nog iets aan hadden. Een avondje op Pinterest leverde het volgende op: vingerpopjes! Ik besloot ze op lange vingers te schuiven, zodat het effect van vingerpopje nog meer tot de verbeelding sprak.


Werkje!

Wat een werk, en wat heb ik me op de hals gehaald...dat dacht ik tijdens het haken wel eens. Gelukkig hoefden er 'maar' 14 popjes gehaakt te worden. Ondertussen werd er met de kabouters die af waren al flink gespeeld thuis. Ik haakte heel bewust niet alle kabouters exact hetzelfde. De ene kabouter is 'ietsje' dikker dan de andere, er is eentje met een baard en er heeft eentje lippenstift op zoals mijn dochter zegt.


Patroon


Als basis gebruikte ik het patroontje van Miriam van Birdie. Je vindt het hier. Zij haakte er ook nog een leuke paddenstoel bij om de kabouters in te stoppen.
                    
Ik gebruikte haaknaald 3,5 en de kleine katoenen bolletjes van de Action, aangevuld met rood en zwart katoen van de voordeelshop.

Mijn dochter heeft de kabouters zelf uitgedeeld en was trots op haar traktatie. Ze had zelfs iedere kabouter een naam gegeven <3.Nu is het tijd voor een nieuw tijdperk. Het zal wennen zijn, zowel voor haar als voor haar mama ;-)Heb jij wel eens traktaties gehaakt? Ik ben benieuwd!

4 opmerkingen:

 1. Wat een werk heb je ervan gemaakt! Super mooie traktatie! Ik heb ook wel veel geknutseld voor traktaties, maar haakwerkjes, daar heb ik me niet aan gewaagd.
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankjewel Akkelien! Ik zat ook te twijfelen maar het is gelukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dankjewel Akkelien! Ik zat ook te twijfelen maar het is gelukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat zijn ook heel schattige vingerpopjes!! Ja, ik heb wel eens traktaties zelf gehaakt, maar o jee, liever niet meer! Ik heb er een hekel aan om telkens hetzelfde te haken, dus dat viel me zwaar :-)
  Geniet maar van de mijlpaal van je dochtertje, het gaat zo snel hé.
  Groetjes, Sigrid

  PS: Ik ga jouw dekentje ook vermelden in mijn blogpost, sorry, dat ik je vergeten was!

  BeantwoordenVerwijderen