zaterdag 31 maart 2018

Filet Bloemen wiegdeken

Degenen die me al eventjes volgen weten dat ik graag voor baby's en kinderen haak. Als er iemand een baby heeft gekregen haak ik eigenlijk altijd wel een kraamkadootje. Voor een oud- collega besloot ik een wiegdekentje te maken. Ik kwam een heel mooi patroon tegen van blogger Carmen van Newleafdesigns.


Lente kleurtjes

De vierkantjes haakte ik met de lieve kleurtjes die ook in de Lente deken van de Mystery Blanket voorkomen.  Ik had nog wat bolletjes over.De ontwerpster van het mooie dekentje, Carmen, houdt erg van vierkantjes haken. Ik ook! Behalve dan het draadjes wegwerken ;-) Carmen haakte de vierkantjes met Scheepjes Catona in ook hele mooie pastelkleuren (zie hieronder).

                                                                             bron: newleafdesigns.nl

Het leuke patroon van deze filet bloemen vind je op het blog van Newleafdesigns >

Ik haakte iets minder vierkantjes. Het wiegdekentje voor Silke werd 4 bij 6 vierkantjes. Ik naaide de deken aan elkaar in plaats van haken. Ik deed dat door steeds in de achterste lus de draad op te halen. Als rand haakte ik 3 rijen vasten en toen nog 'picootjes' om het helemaal af te maken.

Silke 💜

Toen Silke 5 weken oud was bracht ik het dekentje bij haar. Wat een schatje! De moeder van lieve Silke was erg blij met het kraamkadootje.Haken jullie wel eens vierkantjes?


Volg je me al op social media? Liefgehaakt is te vinden op Facebook, Instagram, Pinterest en Youtube.


Labels: , , , , , , , , , , , , , , ,

1 reacties:

Op 1 april 2018 om 10:10 , Blogger Akkelien Smink zei...

Wat een mooi dekentje! Echt een prachtig cadeau!
Groetjes,
Akkelien

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage