Doorgaan naar hoofdcontent

Mijn eerste brei project: Frida Shawl

Ik deed een uitstapje naar het breien!


Als je me volgt, weet je dat ik verliefd werd op de Frida Shawl van Nerissa Muys uit het YARN bookazine.Wel, een paar weken later was het dan zover! Ik maakte een begin!



True Blue baby i love you
De keuze voor het kleur garen was zo gemaakt. Mijn kleding-advies-kleurkaart bevat exact dezelfde blauwtint als Scheepjes Peru 080.
Oh wat voelden de bollen al heerlijk zacht! Dit garen, gemaakt van 20% alpaca en 80 % acryl, wil je de hele dag wel knuffelen :-)  Tijd om er mee aan het breien te gaan!



Oefening baart kunst
Dat was lang geleden! Ik geloof dat we er ongeveer 30 jaar op moesten wachten dat ik weer eens een breinaalden in m'n handen had. Deze foto van de jaren '80 is het bewijs dat ik het al wel eerder probeerde ;-)


Nu, zoveel jaar later, ben ik behendiger in het haken dan breien. Maar oh, wat een mooi ontwerp. Dus ik moest en zou.....

Snel klaar
Ondanks dat ik geen ervaren breister ben, was het breiwerkje zo geklaard. Komt het door het feit dat dik garen en breipen 10 mm gewoon heel snel resultaat laat zien? Of gewoon door een beetje hulp van mijn lieve mem ;-)?

Prachtontwerp
De combinatie van breien en borduren is wel heel gaaf. De ontwerpster Nerissa vertelt op haar eigen blog meer over het ontwerpen van de Frida Shawl. Net als haar houd ik van grof gebreide/gehaakte items. Lees gauw meer over het ontstaan van dit ontwerp!

 foto: © Scheepjes



Borduren
Met een andere draad, Scheepjes Cahlista, borduurde ik volgens het patroon 2 'golvende rijen' met bloemen. Ik mag nog wel wat meer oefenen met deze handwerktechniek, maar ik vond het heel leuk om te doen!

Ook de kleurkeuze van de bloemen was afwijkend van het origineel. Ik houd ervan om iets persoonlijk en uniek te maken. Bovendien passen niet alle 'felle' kleuren bij mijn gezicht. Lang leve het Colour Pack met 109 minibolletjes! Ik koos er 5 blauw/grijstinten bij en maakte mijn eigen bloemenslingers.



Sluiting

Wat echt heel handig is dat je de Frida Shawl sluit zodat je hem altijd makkelijk omdoet. Geen gedoe met omslaan of knopen. Ik ga dit zeker herhalen bij andere sjaals. In het ontwerp wordt een riempje gebruikt, ik koos voor een iets andere sluiting in donkerblauw.
Het is een houwtje-touwtje sluiting met al voor-geperforeerde gaatjes; goed voor mijn gevoelige handen zodat ik het skai niet hoef te doorboren.



Blij
Oh wat ben ik blij met weer een eigen gemaakt kleding item voor mezelf! Nu moet ik voorlopig echt stoppen hoor, mijn shawl-rek puilt uit!



Haak jij ook zoveel voor je eigen garderobe?

Over Yarn Bookazine
Yarn Bookazine is verkrijgbaar via de meeste handwerkwinkels en bij Bruna voor 8,95. Er staan 17 brei- en haakpatronen in naast veel leuke achtergrond info en inspiratie artikelen.
Ik ben ook zeker geïnspireerd geraakt om nog punch needle te gaan proberen! Misschien in de volgende vakantie?





Reacties

  1. Mooi resultaat en heel leuk, die sluiting!
    Ja, herkenbaar.... bij mij ook een enorme stapel shawls...
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Babyslofjes Arnbjörn

Niets is schattiger dan babyvoetjes van pasgeboren mensjes. Het leukste kleding item vind ik dan ook babysokjes of slofjes. Ik heb het al vaak als kraamkadootje gehaakt. Nu heb ik het patroon een keer opgeschreven zodat ik het met jullie kan delen. Benodigdheden Phildar Aviso (60% katoen, 40% acryl, 50 gr/68 m) Kleur A: 0117 Horizon x 1 bol Kleur B: 1225 Blanc x 1 bol Haaknaald 4,5 Maasnaald Garensnijder of schaar evt knoopje Afmetingen Zoolafmeting: 11,5 cm  (0 - 3 mnd) Afkortingen s = steek l= losse hv= halve vaste v= vaste hst= halve stokje ST= stokje t = toer sh= samen haken Benodigde haaktechnieken De slofjes worden in principe met halve stokjes gehaakt, maar sommige toeren haak je ook vasten en/of stokjes. (Zie patroon). Opmerkingen Ik heb met twee kleuren gewerkt, je kunt natuurlijk ook het gehele slofje in één kleur maken. Afwerking Werk je draadjes van het slofje meteen weg, dit is lastiger zodra het slofje klaar is. Eventueel naai je aan de

Babycape Roan

Ik haakte een babycape als kraamkado. Omdat de baby nu geboren is, deel ik graag de foto's én het gratis patroon met je! Ik gebruikte de dekensteek  (ook wel blanket   stitch genoemd). I crocheted a babycape as a maternity gift. Since the baby is  now  born, I'd like to share the photo's and the free crochet pattern of this wrap blanket. I used the blanket stitch . Een babycape, of baby omslagdoek is een item dat ik bij mijn beide kinderen zoveel gebruikt heb, mede omdat ze beide in de winter geboren zijn! Ideaal tijdens het voeden en het knuffelen. Het houdt je kindje lekker warm. Ik haakte het met het heerlijk zachte Softfun garen, waar ik eerder ook al een babyhoodie mee haakte. Bekijk hem hier . A babycape, or cover cloth, is an item I used a lot on both my childeren. The main reason is because they were both born in winter, but also 'cause i'd like to wrap them during feeding and cuddling. It keeps your baby comfortable and warm. I crocheted t

Knuffeldoekje Fee

Wat is er schattiger dan een knuffeldoekje kado te doen aan een pasgeboren baby? Hieronder vind je het gratis patroon voor Knuffeldoekje Fee! Natuurlijk zijn er genoeg patronen te vinden en te koop van knuffelpopjes. Maar ik wilde eigenlijk mijn eigen draai eraan geven. Zelf wat uitproberen. En dit is het geworden, ik deel het graag met jullie! Het knuffeldoekje bestaat uit een stervormige doek met een hoofdje die een klein mutsje draagt. Het heeft wel wat weg van een kleine fee, vandaar de naam Fee. Wil je weten hoe ik het maakte? Lees dan de volledig uitgeschreven beschrijving hieronder! Wil je liever een printvriendelijke pdf? Tegen een kleine vergoeding kun je het downloaden vanaf Ravelry. klik hier. Benodigde haaktechnieken:  Magische ring, lossen, stokjes, vasten, halve vasten. Benodigdheden:  Scheepjes Softfun - kleurnummer 2514 - 1 bol (kleur A) Scheepjes Softfun - kleurnummer 2653 - minder dan een halve bol (kleur B) haaknaald 4,5 Oude panty Kussenvulling Naald