Doorgaan naar hoofdcontent

Last minute paasmandje haken

Op paasmaandag gaan mijn kinderen altijd paaseieren zoeken.
Dit jaar haakte ik op het laatste moment nog een paasmandje hiervoor.


Zou de paashaas al geweest zijn?
kijk eens even om je heen
ligt er soms een piepklein eitje
bij een boom of naast een steen?
Ga maar kijken bij de struiken
of je daar een eitje ziet
zou de paashaas al geweest zijn?
kijk eens gauw - ík weet het niet.
Roze eitjes, gele eitjes
paarse eitjes - groen en blauw
liggen er soms kleine eitjes
helemaal speciaal voor jou?
Ga meteen maar even zoeken
misschien is hij al voorbij
en als je eitjes hebt gevonden
is er dan ook één voor mij?

Hoe ik het maakte:

Ik haakte een magische ring. Ik haakte er 6 halve stokjes in en sloot ze met een halve vaste. De volgende ronde haakte ik in elk half stokje twee halve stokjes. In de volgende ronde haakte ik in het ene halve stokje één half stokje en de volgende twee en dit herhaalde ik tot ik rond was. In de volgende ronde haakte ik in twee halve stokjes één half stokje en in de derde twee halve stokjes en herhaalde ik tot ik rond was.
Toen ging ik nog 3 rondes in elke steek een stokje (omhoog). Het hengsel haakte ik van stokjes (zelf inschatten hoe hoog je het wil) en naaide ik vast.

Vrolijk pasen!

Reacties

  1. Heel leuk, dit mandje! Je kinderen zijn er vast blij mee. En zeker met de inhoud :-)
    Ook een fijn paasweekend gewenst!
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Knuffeldoekje Fee

Wat zal ik eens met deze zachte restjes roze garen doen? Dat vroeg ik me laatst dus af. Toen kwam ik ineens op het idee om er een knuffeldoekje mee te haken!


Natuurlijk zijn er genoeg patronen te vinden en te koop van knuffelpopjes. Maar ik wilde eigenlijk mijn eigen draai eraan geven. Zelf wat uitproberen. En dit is het geworden, ik deel het graag met jullie!


Het knuffeldoekje bestaat uit een stervormige doek met een hoofdje die een klein mutsje draagt. Het heeft wel wat weg van een kleine fee al zeg ik het zelf.Wil je weten hoe ik het maakte? Lees dan de beschrijving hieronder!

Benodigde haaktechnieken: 

magische ring, lossen, stokjes, vasten, halve vasten.

Benodigdheden: 

haaknaald 4,5, 1 bol SoftFun kleur A en halve bol SoftFun kleur B
oude panty, kussenvulling, naald en draad voor afhechten panty.Beschrijving:
De ster haak je als eerst met kleur A

Toer 1: Haak een magische ring
Toer 2: Haak 20 stokjes in de ring en sluit de ring met een halve vaste
Toer 3: Haak 1 losse en 1 vaste i…

Baby omslagdoek

Ik haakte een baby omslagdoek in de kleur lichtblauw met wit. Ik gebruikte de dekensteek (ook wel blanketstitch genoemd). Daarover vind je deze week ook een blog op Breiclubwaar ik ambassadeur voor ben.


Winterbaby Het idee om een baby omslagdoek te haken spookte al langer door mijn hoofd. Het is een item dat ik bij beide kinderen zoveel gebruikt heb, mede omdat ze beide in de winter geboren zijn! Ideaal tijdens het voeden en het knuffelen. Het houdt je kindje lekker warm.
De dekensteek Wil je weten hoe ik de omslagdoek heb gemaakt? Bekijk dan gauw de beschrijving hieronder!
De dekensteek is eigenlijk niet meer dan 1 vaste en 2 stokjes in dezelfde steek. Erg geschikt voor beginnende haaksters! Voor meer informatie over deze dekensteek, verwijs ik je graag naar mijn blog op breiclub die zondag is verschenen. > klik hier.Benodigde haaktechnieken:
Lossen, vasten, stokjes, halve stokjes.

Benodigdheden:
Haaknaald 8, 3 bollen Pingo dream wit en 3 bollen Pingo dream blauw.

Beschrijving:

Voor…

Boekreview: The Spring Collection

Het werd weer eens tijd voor een boekreview. En gezien de lente is begonnen, leek me het een geschikt moment om het boek "The Spring Collection" van Wendy van Delden met jullie te bekijken!


Vest haken Ik wil al een tijdje een vest haken voor mezelf. Maar aangezien ik vaak kleinere baby projecten haak, schrikt de grootte van een vest me eigenlijk altijd wat af. Maar toen kwam ik het boek van Wendy tegen! Op de cover staan een paar mooie vesten en de kreet "Keep it Simple" . Dat spreekt mij dus enorm aan!

Wendy's Home Collection The Spring Collection is Wendy's schrijfdebuut.


Wendy heeft voordat ze haar eerste boek uitbracht veel bekendheid verworven online.  Haar label Wendy's Home Collection inpireerde al duizenden haaksters. Je vindt haar online via www.wendyshomecollection.com


Keep it Simple Ik zei het al: haar keep it simple methode klinkt mij als muziek in de oren. Ik hou er ook zo van om lekker eenvoudige rijen te haken zonder te veel poespas of in…