Doorgaan naar hoofdcontent

Grote online haakplatforms in Nederland

Dat handwerken populair is, komt de laatste tijd steeds meer aan het licht. Ik zag het bij de NOS voorbijkomen een paar weken geleden. Er was onderzoek gedaan waaruit blijkt dat er 30% meer handwerk/hobby winkels zijn bijgekomen. Breien en haken zijn de absolute favorieten. Zelfs onze koningin draaide haar hand er niet voor om afgelopen koningsdag in Tilburg!

bron: bd.nl

Online platforms en groepen
De handwerkdames zijn niet alleen aan het haken en breien, ze scrollen er ook behoorlijk op los!
Er zijn zóveel sites en platforms dat je ze onmogelijk allemaal kunt volgen! Ik besloot voor deze blog vijf van de grootste blogs en facebook groepen in Nederland op een rijtje te zetten.

1. Breien en haken met de zeeman en wibra (FB)
In het begin haakte ik veel met garen van de zeeman en wibra. Het is goedkoop en als je veel haakt zoals mij is dat natuurlijk voordelig. Heel veel vrouwen in Nederland haken low-budget. Deze groep laat zien dat je met weinig geld ook heel mooie dingen kunt maken! Een hobby hoeft niet duur te zijn! Deze besloten groep heeft bijna 30,000 leden.
https://www.facebook.com/groups/1628952304050215/?fref=ts


2. Breiclub.nl (Platform)
De naam doet vermoeden dat het alleen over breien gaat, maar breiclub.nl het is een mega platform van vrouwen (maar liefst 30,000!) die allemaal breien óf haken en van alles met elkaar willen delen.
Het platform is gratis te volgen via de sociale media kanalen, maar als je lid wordt heb je toegang tot de vele patronen én krijg je e-mails met tips en trics plus het online magazine gratis toegestuurd. Als je meedoet met de Mystery Blanket (een geweldig leuke CAL die weer start in oktober) kun je ook deelnemen aan de besloten Facebook groep om zo ervaringen en resultaten met elkaar uit te wisselen.


3. Gezellig haken (FB)
Dit was de eerste besloten groep die ik volgde en schrok dat er samen met mij nog zo'n 24.000 vrouwen in zaten. De foto's die gedeeld worden zijn heel divers en ook qua niveau erg verschillend. Wat me opvalt is dat iedereen erg behulpzaam is en elkaar complimenten geeft. Ik haal veel inspiratie uit deze groep gezellig hakende dames!

4. Vonnes (Youtube)
Hét Youtube kanaal van hakend Nederland is Vonnes. Yvonne, een gezellige vrouw uit het noorden van het land, startte dit youtube kanaal en heeft inmiddels al bijna 21.000 abonnees. Haar man Wiebe monteert haar filmpjes. Als je haakt heb je vast al wel eens een tutorial van haar bekeken! Ik zelf haakte al eens een poncho van een youtube filmpje en leerde via haar de kroontjesrand. Inmiddels heeft ze ook een facebookgroep Vonnes Creaties van 15.000 leden waarin ze zelf het beheer niet meer doet omdat het haar teveel tijd kost.
https://www.youtube.com/channel/UCSieUK-WXl2NZWGzJCnWXZQ

5. Haakplein (FB)
Met bijna 14.000 leden is dit ook een vrij grote besloten facebook groep. Deze site laat met name de vorderingen zien van mensen die meehaken aan hun CAL2017 'Doubletrouble'. Iedere vrijdag komt een nieuw stukje van het patroon in de groep beschikbaar (heel fijn op mijn vrije dag!).

https://www.facebook.com/groups/1037064026348643/?fref=ts

Reacties

Populaire posts van deze blog

Knuffeldoekje Fee

Wat zal ik eens met deze zachte restjes roze garen doen? Dat vroeg ik me laatst dus af. Toen kwam ik ineens op het idee om er een knuffeldoekje mee te haken!


Natuurlijk zijn er genoeg patronen te vinden en te koop van knuffelpopjes. Maar ik wilde eigenlijk mijn eigen draai eraan geven. Zelf wat uitproberen. En dit is het geworden, ik deel het graag met jullie!


Het knuffeldoekje bestaat uit een stervormige doek met een hoofdje die een klein mutsje draagt. Het heeft wel wat weg van een kleine fee al zeg ik het zelf.Wil je weten hoe ik het maakte? Lees dan de beschrijving hieronder!

Benodigde haaktechnieken: 

magische ring, lossen, stokjes, vasten, halve vasten.

Benodigdheden: 

haaknaald 4,5, 1 bol SoftFun kleur A en halve bol SoftFun kleur B
oude panty, kussenvulling, naald en draad voor afhechten panty.Beschrijving:
De ster haak je als eerst met kleur A

Toer 1: Haak een magische ring
Toer 2: Haak 20 stokjes in de ring en sluit de ring met een halve vaste
Toer 3: Haak 1 losse en 1 vaste i…

Baby omslagdoek

Ik haakte een baby omslagdoek in de kleur lichtblauw met wit. Ik gebruikte de dekensteek (ook wel blanketstitch genoemd). Daarover vind je deze week ook een blog op Breiclubwaar ik ambassadeur voor ben.


Winterbaby Het idee om een baby omslagdoek te haken spookte al langer door mijn hoofd. Het is een item dat ik bij beide kinderen zoveel gebruikt heb, mede omdat ze beide in de winter geboren zijn! Ideaal tijdens het voeden en het knuffelen. Het houdt je kindje lekker warm.
De dekensteek Wil je weten hoe ik de omslagdoek heb gemaakt? Bekijk dan gauw de beschrijving hieronder!
De dekensteek is eigenlijk niet meer dan 1 vaste en 2 stokjes in dezelfde steek. Erg geschikt voor beginnende haaksters! Voor meer informatie over deze dekensteek, verwijs ik je graag naar mijn blog op breiclub die zondag is verschenen. > klik hier.Benodigde haaktechnieken:
Lossen, vasten, stokjes, halve stokjes.

Benodigdheden:
Haaknaald 8, 3 bollen Pingo dream wit en 3 bollen Pingo dream blauw.

Beschrijving:

Voor…

Boekreview: The Spring Collection

Het werd weer eens tijd voor een boekreview. En gezien de lente is begonnen, leek me het een geschikt moment om het boek "The Spring Collection" van Wendy van Delden met jullie te bekijken!


Vest haken Ik wil al een tijdje een vest haken voor mezelf. Maar aangezien ik vaak kleinere baby projecten haak, schrikt de grootte van een vest me eigenlijk altijd wat af. Maar toen kwam ik het boek van Wendy tegen! Op de cover staan een paar mooie vesten en de kreet "Keep it Simple" . Dat spreekt mij dus enorm aan!

Wendy's Home Collection The Spring Collection is Wendy's schrijfdebuut.


Wendy heeft voordat ze haar eerste boek uitbracht veel bekendheid verworven online.  Haar label Wendy's Home Collection inpireerde al duizenden haaksters. Je vindt haar online via www.wendyshomecollection.com


Keep it Simple Ik zei het al: haar keep it simple methode klinkt mij als muziek in de oren. Ik hou er ook zo van om lekker eenvoudige rijen te haken zonder te veel poespas of in…