Doorgaan naar hoofdcontent

Hippe bandana slabben


Toen mijn kleintjes nog echt klein waren, hadden ze beide reflux. En daarom kon ik de slabben werkelijk de hele dag laten zitten én ieder uur vervangen. Wat was ik blij met de moderne slabben van Bibbeling! Nu mijn zus een tweede krijgt, kwam ik op het idee om wat hippe bandana slabbetjes te haken als kraamkadootje.


gehaakte-slab

Het slabbetje is net als een sjaaltje om te slaan en aan de achterzijde vast te maken. Het staat stoer bij de meeste kleertjes, zodat je het praktisch de hele dag om kunt laten bij je baby.


Hoe ik het maakte

Ik gebruikte een tunische haaknaald (4 mm). De steek 'full stitch' is vrij dicht, wat handig is als je baby veel kwijlt. Ook geeft deze steek een zachte structuur en aan de achterzijde ziet het eruit alsof het gebreid is.  Het garen dat ik gebruikte is zeer geschikt voor baby items. Phildar Aviso is vrij dik katoen en heerlijk zacht.

Ik zette 3 lossen op, en haalde vervolgens 3 steken op. Ik haalde draad om en haalde de eerste door 1 steek. Ik haalde de draad om en haalde alle volgende door 2 steken. Tot ik weer 1 lus op de naald had.

Ik haalde vervolgens weer alle steken op tussen de ruimtes van de lussen van de vorige toer en meerdere in de laatste lus. Hier kun je zien hoe ik dat deed.
Dan herhaalde ik dat : ik haakte steeds 1 rij zonder meerderen en 1 rij met meerderen. Na 24 rijen te hebben gehaakt, vond ik de slab 'hoog' genoeg en begon ik met minderen; ik sloeg iedere rij bij het ophalen van de steken de eerste ruimte over. Ondertussen bleef ik wel om de rij meerderen om niet scheef 'uit te lopen'. Hier kun je zien hoe ik dat deed.

tutorial bandana crochet


Rand
De roze en mintgroene slab kregen aan de bovenzijde een rand van vasten. Vervolgens heb ik bij de mintgroene de kreeftensteek gebruikt aan de onderzijde. Maar net wat je zelf mooi vindt.

Als laatste bevestigde ik een knoop. Je kunt natuurlijk ook voor klittenband kiezen.


Heb je een baby die erg veel spuugt? Dan kun je aan de achterzijde ook nog een viltstofje bevestigen, zodat kleertjes minder gauw vies worden.

Ga jij ook slabben haken? Ik vind het leuk om het resultaat te zien!Reacties

  1. Ze zien er geweldig uit! Veel leuker dan de slabben die ik ken, haha!
    Groetjes,
    Akkelien
    debreimeisjes.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Knuffeldoekje Fee

Wat zal ik eens met deze zachte restjes roze garen doen? Dat vroeg ik me laatst dus af. Toen kwam ik ineens op het idee om er een knuffeldoekje mee te haken!


Natuurlijk zijn er genoeg patronen te vinden en te koop van knuffelpopjes. Maar ik wilde eigenlijk mijn eigen draai eraan geven. Zelf wat uitproberen. En dit is het geworden, ik deel het graag met jullie!


Het knuffeldoekje bestaat uit een stervormige doek met een hoofdje die een klein mutsje draagt. Het heeft wel wat weg van een kleine fee al zeg ik het zelf.Wil je weten hoe ik het maakte? Lees dan de beschrijving hieronder!

Benodigde haaktechnieken: 

magische ring, lossen, stokjes, vasten, halve vasten.

Benodigdheden: 

haaknaald 4,5, 1 bol SoftFun kleur A en halve bol SoftFun kleur B
oude panty, kussenvulling, naald en draad voor afhechten panty.Beschrijving:
De ster haak je als eerst met kleur A

Toer 1: Haak een magische ring
Toer 2: Haak 20 stokjes in de ring en sluit de ring met een halve vaste
Toer 3: Haak 1 losse en 1 vaste i…

Baby omslagdoek

Ik haakte een baby omslagdoek in de kleur lichtblauw met wit. Ik gebruikte de dekensteek (ook wel blanketstitch genoemd). Daarover vind je deze week ook een blog op Breiclubwaar ik ambassadeur voor ben.


Winterbaby Het idee om een baby omslagdoek te haken spookte al langer door mijn hoofd. Het is een item dat ik bij beide kinderen zoveel gebruikt heb, mede omdat ze beide in de winter geboren zijn! Ideaal tijdens het voeden en het knuffelen. Het houdt je kindje lekker warm.
De dekensteek Wil je weten hoe ik de omslagdoek heb gemaakt? Bekijk dan gauw de beschrijving hieronder!
De dekensteek is eigenlijk niet meer dan 1 vaste en 2 stokjes in dezelfde steek. Erg geschikt voor beginnende haaksters! Voor meer informatie over deze dekensteek, verwijs ik je graag naar mijn blog op breiclub die zondag is verschenen. > klik hier.Benodigde haaktechnieken:
Lossen, vasten, stokjes, halve stokjes.

Benodigdheden:
Haaknaald 8, 3 bollen Pingo dream wit en 3 bollen Pingo dream blauw.

Beschrijving:

Voor…

Boekreview: The Spring Collection

Het werd weer eens tijd voor een boekreview. En gezien de lente is begonnen, leek me het een geschikt moment om het boek "The Spring Collection" van Wendy van Delden met jullie te bekijken!


Vest haken Ik wil al een tijdje een vest haken voor mezelf. Maar aangezien ik vaak kleinere baby projecten haak, schrikt de grootte van een vest me eigenlijk altijd wat af. Maar toen kwam ik het boek van Wendy tegen! Op de cover staan een paar mooie vesten en de kreet "Keep it Simple" . Dat spreekt mij dus enorm aan!

Wendy's Home Collection The Spring Collection is Wendy's schrijfdebuut.


Wendy heeft voordat ze haar eerste boek uitbracht veel bekendheid verworven online.  Haar label Wendy's Home Collection inpireerde al duizenden haaksters. Je vindt haar online via www.wendyshomecollection.com


Keep it Simple Ik zei het al: haar keep it simple methode klinkt mij als muziek in de oren. Ik hou er ook zo van om lekker eenvoudige rijen te haken zonder te veel poespas of in…