maandag 5 juni 2017

Babyvestje (newborn)

Mijn oog viel op een schattig babyvestje in de maart editie van Simply Haken. Ik besloot het nummer te bewaren voor later, want ik wilde zeker zoiets maken.

babyvestje haken

Maatje 56
Na een paar maanden kwam ik het magazine weer tegen en besloot ik mooie kleurtjes bij elkaar te zoeken en te starten! Uiteraard hield ik me niet helemaal aan het patroon. Ik houd ervan mijn eigen unieke draai aan mijn haaksels te geven. Ik nam het vestje uit Simply Haken alleen als uitgangspunt en haakte het als vijf losse delen (2 voorpanden, 1 achterpand, 2 mouwen) en naaide het vervolgens aan elkaar. Ik zette eerste de voor en achterpanden aan elkaar en haakte toen de mouwen, en de onderste rand vasten.


Grijs met roze
Alhoewel roze echt niet meer persé hoeft voor een babymeisje, is het af en toe toch wel leuk om roze te gebruiken. Helemaal als het voor een newborn baby is.
Babyvestje met hartjes
Ik koos lichtgrijze Scheepjes en babyroze supersoft van Zeeman uit. Hier had ik nog van liggen en ik vond de kleuren mooie bij elkaar passen.

Hartje haken
Het hartje vond ik een leuke toevoeging. In het originele patroon werd de mochila techniek gebruikt, en die bezit ik (nog) niet.
Hoe ik het hartje haakte, kun je hier bekijken. Ik naaide het er met een maasnaald op.

Knoop
Eerst wilde ik er wel vier of vijf kleine knoopjes op bevestigen, maar ik werd door volgers geadviseerd één knoopje bovenin te bevestigen. Dus dat werd het. Erg geslaagd. Die lieve knoopjes bestelde ik trouwens een tijd terug al bij Caroly.Haak jij ook wel eens iets in maatje 56?

1 opmerking:

  1. Wat een schattig jasje heb je gemaakt en dan zo’n Klein mooi maatje .
    Ik kwam toevallig op u blog en heb echt alles mogen bewonderen .
    Wens u veel succces met al u werkjes .

    BeantwoordenVerwijderen