maandag 19 juni 2017

Boekreview: Verwachtingsvol haken

Dit boek past perfect in mijn straatje! En móest ik dan ook wel aanschaffen natuurlijk: "Verwachtingsvol haken" van Maaike van Koert. Het is een haakboek met 25 haakprojecten voor baby's. Op 6 juni werd ik (eindelijk) door mijn boekwinkel gebeld dat het was gearriveerd; en het was het wachten waard!Voor baby en (kersverse) moeder
Het boek staat vol met haakpatronen voor mooie babykleding, schattige rammelaars, babydekens en items die handig zijn voor moeders zoals luiermapjes, kruikzakken en opbergmandjes. Ik werd echt heel blij toen ik het doorbladerde! Wat een heerlijke items.Drie hoofdstukken, drie semesters

Het boek is opgebouwd uit drie semesters; aansluitend bij de fase van je zwangerschap kun je haken voor je uitzet. Erg leuk bedacht, maar ook geschikt voor oma's en tantes die willen haken voor hun kleinkind of nichtje natuurlijk. De niveau's van de haakwerkjes worden voor ieder project aangegeven met hartjes.
Garens
De projecten zijn super mooi gefotografeerd. De items zijn (grotendeels) gehaakt met Debbie Bliss garens. Achterin het boek zijn garenalternatieven beschreven die goed verkrijgbaar zijn in de Nederlandse winkels.
Aan de haak

Er zijn meerdere items uit het boek die ik wil gaan haken. Ik ben al begonnen met het mouwloos babyvestje. Zo lief! Ik gebruik durable cosy garen in de kleuren white, light pink en coral. Heerlijk zacht en haakt superfijn.Ook zou ik het babyjasje wel eens willen haken. Volg de vorderingen via mijn sociale media kanalen, ik laat daar vaak mijn werkjes zien!
Internationaal
Het boek is eerst uitgebracht in Amerika, zo staat voorin beschreven. Ook komt het uit in andere landen en talen las ik in een interview. Ze schreef het in Engeland met een Engelse uitgever.
Verwachtingsvol haken is niet het eerste boek van Van Koert. Eerder verschenen al "Puur Haken" en "Hollands Welgaren". Maaike is ook bekend van het creatieve blog Crejjtion.
Stiekem droom ik er ook van nog eens een boek uit te brengen met haakwerkjes. Gefeliciteerd met je succes Maaike!


Verwachtingsvol Haken
Maaike van Koert
ISBN 978-94-92500-25-0
Verkrijgbaar vanaf juni 2017
Je bestelt het boek onder andere hier.


2 opmerkingen: