zondag 2 juli 2017

Gehaakt zomerfruit

Op alle kanalen zag ik de afgelopen weken items voorbij komen voor de juf... Toen bekroop mij ineens een zenuwachtig gevoel. Het einde van het schooljaar nadert snel, en er zijn maar liefst 5 (!) juffen die in het zonnetje gezet moeten worden dit jaar.


Gehaakt zomerfruit
Enkele dagen erna zag ik iets leuks in mijn tijdlijn voorbij komen: gehaakt zomerfruit! En zo ontstond het idee voor sleutelhangers voor de juffen dit jaar.Watermeloen en limoen vond ik qua kleur het leukst matchen. Deze twee schijfjes samen aan één sleutelhanger leek me wel vrolijk!

Hoe ik het maakte
Ik gebruikte de mini bolletjes van de action (1,69 per pakje). Daarvan gebruikte ik de donkerste kleur  roze en de lichtste kleur groen. Ik had nog wit en zwart katoen liggen van pingouin (voordeelwinkel).

Watermeloen
Toer 1: met roze een magische ring, en daarin 14 stokjes haken, afsluiten met een halve vaste.
Toer 2: in iedere steek 2 stokjes haken, afsluiten met een halve vaste.
Toer 3: met wit in de eerste steek 2 halve stokjes, in de tweede 1 half stokje, in de derde weer 2 halve stokjes, enzoverder. Afsluiten met een halve vaste.
Toer 4: met zwart de pitjes her en der naaien (van voor naar achter steken)
Toer 5: vouw het rondje dubbel, zorg dat alle draadjes netjes weg zijn. met groen: door alle buitenste lussen een vaste haken. Haak nog 15 lossen (of hoe lang je het uiteinde ook maar hebben wilt, en hecht af.

Limoen (óf citroen, óf sinaasappel)
Toer 1: met groen, geel of oranje een magische ring, en daarin 14 stokjes haken, afsluiten met een halve vaste.
Toer 2: in iedere steek 2 stokjes haken, afsluiten met een halve vaste.
Toer 3: met wit in de eerste steek 2 halve stokjes, in de tweede 1 half stokje, in de derde weer 2 halve stokjes, enzoverder. Afsluiten met een halve vaste.
Toer 4: met wit zes strepen naaien, 3 aan de ene en 3 aan de andere kant (van voor naar achter steken)
Toer 5: vouw het rondje dubbel, zorg dat alle draadjes netjes weg zijn. met groen, geel of oranje: door alle buitenste lussen een vaste haken. Haak nog 15 lossen (of hoe lang je het uiteinde ook maar hebben wilt, en hecht af.De ringetjes had ik nog liggen, maar zijn ook te krijgen bij de hobbywinkel. Zo maakte ik zomerfruit sleutelhangers.


Wat geef jij de juf of meester dit jaar?


2 opmerkingen:

 1. Dat zijn de beste cadeautjes! Vrolijk en lief!
  Groetjes,
  Akkelien
  (debreimeisjes.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuke cadeautjes. Die tijd is hier voorbij met onze pubers.

  BeantwoordenVerwijderen