Doorgaan naar hoofdcontent

Gehaakt zomerfruit

Op alle kanalen zag ik de afgelopen weken items voorbij komen voor de juf... Toen bekroop mij ineens een zenuwachtig gevoel. Het einde van het schooljaar nadert snel, en er zijn maar liefst 5 (!) juffen die in het zonnetje gezet moeten worden dit jaar.


Gehaakt zomerfruit
Enkele dagen erna zag ik iets leuks in mijn tijdlijn voorbij komen: gehaakt zomerfruit! En zo ontstond het idee voor sleutelhangers voor de juffen dit jaar.Watermeloen en limoen vond ik qua kleur het leukst matchen. Deze twee schijfjes samen aan één sleutelhanger leek me wel vrolijk!

Hoe ik het maakte
Ik gebruikte de mini bolletjes van de action (1,69 per pakje). Daarvan gebruikte ik de donkerste kleur  roze en de lichtste kleur groen. Ik had nog wit en zwart katoen liggen van pingouin (voordeelwinkel).

Watermeloen
Toer 1: met roze een magische ring, en daarin 14 stokjes haken, afsluiten met een halve vaste.
Toer 2: in iedere steek 2 stokjes haken, afsluiten met een halve vaste.
Toer 3: met wit in de eerste steek 2 halve stokjes, in de tweede 1 half stokje, in de derde weer 2 halve stokjes, enzoverder. Afsluiten met een halve vaste.
Toer 4: met zwart de pitjes her en der naaien (van voor naar achter steken)
Toer 5: vouw het rondje dubbel, zorg dat alle draadjes netjes weg zijn. met groen: door alle buitenste lussen een vaste haken. Haak nog 15 lossen (of hoe lang je het uiteinde ook maar hebben wilt, en hecht af.

Limoen (óf citroen, óf sinaasappel)
Toer 1: met groen, geel of oranje een magische ring, en daarin 14 stokjes haken, afsluiten met een halve vaste.
Toer 2: in iedere steek 2 stokjes haken, afsluiten met een halve vaste.
Toer 3: met wit in de eerste steek 2 halve stokjes, in de tweede 1 half stokje, in de derde weer 2 halve stokjes, enzoverder. Afsluiten met een halve vaste.
Toer 4: met wit zes strepen naaien, 3 aan de ene en 3 aan de andere kant (van voor naar achter steken)
Toer 5: vouw het rondje dubbel, zorg dat alle draadjes netjes weg zijn. met groen, geel of oranje: door alle buitenste lussen een vaste haken. Haak nog 15 lossen (of hoe lang je het uiteinde ook maar hebben wilt, en hecht af.De ringetjes had ik nog liggen, maar zijn ook te krijgen bij de hobbywinkel. Zo maakte ik zomerfruit sleutelhangers.


Wat geef jij de juf of meester dit jaar?


Reacties

 1. Dat zijn de beste cadeautjes! Vrolijk en lief!
  Groetjes,
  Akkelien
  (debreimeisjes.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuke cadeautjes. Die tijd is hier voorbij met onze pubers.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Knuffeldoekje Fee

Wat zal ik eens met deze zachte restjes roze garen doen? Dat vroeg ik me laatst dus af. Toen kwam ik ineens op het idee om er een knuffeldoekje mee te haken!


Natuurlijk zijn er genoeg patronen te vinden en te koop van knuffelpopjes. Maar ik wilde eigenlijk mijn eigen draai eraan geven. Zelf wat uitproberen. En dit is het geworden, ik deel het graag met jullie!


Het knuffeldoekje bestaat uit een stervormige doek met een hoofdje die een klein mutsje draagt. Het heeft wel wat weg van een kleine fee al zeg ik het zelf.Wil je weten hoe ik het maakte? Lees dan de beschrijving hieronder!

Benodigde haaktechnieken: 

magische ring, lossen, stokjes, vasten, halve vasten.

Benodigdheden: 

haaknaald 4,5, 1 bol SoftFun kleur A en halve bol SoftFun kleur B
oude panty, kussenvulling, naald en draad voor afhechten panty.Beschrijving:
De ster haak je als eerst met kleur A

Toer 1: Haak een magische ring
Toer 2: Haak 20 stokjes in de ring en sluit de ring met een halve vaste
Toer 3: Haak 1 losse en 1 vaste i…

Baby omslagdoek

Ik haakte een baby omslagdoek in de kleur lichtblauw met wit. Ik gebruikte de dekensteek (ook wel blanketstitch genoemd). Daarover vind je deze week ook een blog op Breiclubwaar ik ambassadeur voor ben.


Winterbaby Het idee om een baby omslagdoek te haken spookte al langer door mijn hoofd. Het is een item dat ik bij beide kinderen zoveel gebruikt heb, mede omdat ze beide in de winter geboren zijn! Ideaal tijdens het voeden en het knuffelen. Het houdt je kindje lekker warm.
De dekensteek Wil je weten hoe ik de omslagdoek heb gemaakt? Bekijk dan gauw de beschrijving hieronder!
De dekensteek is eigenlijk niet meer dan 1 vaste en 2 stokjes in dezelfde steek. Erg geschikt voor beginnende haaksters! Voor meer informatie over deze dekensteek, verwijs ik je graag naar mijn blog op breiclub die zondag is verschenen. > klik hier.Benodigde haaktechnieken:
Lossen, vasten, stokjes, halve stokjes.

Benodigdheden:
Haaknaald 8, 3 bollen Pingo dream wit en 3 bollen Pingo dream blauw.

Beschrijving:

Voor…

Boekreview: The Spring Collection

Het werd weer eens tijd voor een boekreview. En gezien de lente is begonnen, leek me het een geschikt moment om het boek "The Spring Collection" van Wendy van Delden met jullie te bekijken!


Vest haken Ik wil al een tijdje een vest haken voor mezelf. Maar aangezien ik vaak kleinere baby projecten haak, schrikt de grootte van een vest me eigenlijk altijd wat af. Maar toen kwam ik het boek van Wendy tegen! Op de cover staan een paar mooie vesten en de kreet "Keep it Simple" . Dat spreekt mij dus enorm aan!

Wendy's Home Collection The Spring Collection is Wendy's schrijfdebuut.


Wendy heeft voordat ze haar eerste boek uitbracht veel bekendheid verworven online.  Haar label Wendy's Home Collection inpireerde al duizenden haaksters. Je vindt haar online via www.wendyshomecollection.com


Keep it Simple Ik zei het al: haar keep it simple methode klinkt mij als muziek in de oren. Ik hou er ook zo van om lekker eenvoudige rijen te haken zonder te veel poespas of in…