Doorgaan naar hoofdcontent

Macramé planthanger voor mijn werkkamer

Ik knoopte een planthanger voor mijn nieuwe! werkkamer. 

Met de verhuizing van mijn dochters slaapkamer, ontstond voor mij (eindelijk) mijn eigen werkplek. Ik noem het mijn kantoor, maar het is ook een heerlijk plekje om me even terug te trekken en me met mijn haken bezig te houden.

Wat een luxe, zo'n bureau waar je gewoon je eigen spullen bij de hand hebt én nog beter: kunt laten liggen voor de volgende (werk)dag.

Nadat ik het noodzakelijke had verhuisd uit meerdere delen van het huis (overal lag wel iets van mij ;-)) besloot ik dat het nog wat gezelliger kon. Alleen een bureau, stoel en laptop + printer is ook maar zo kaal he?

Macramé

In de lokale supermarkt vond ik een paar weken geleden macramé touw. Er lag een hele bult en ik heb nu al spijt dat ik niet meer heb meegenomen!


Ik besloot er een planthanger mee te maken, want je kunt nooit genoeg groen hebben in je interieur. Zodra de winkels na de lockdown weer opengaan zal ik een echte plant in het netje hangen.

               
                                                           Het touw is ongeveer 5 mm.

Macramé oftewel het knopen van (dik) touw lijkt veel ingewikkelder dan het is. Ik volgde eens een cursus bij de Knit en Knot beurs in Tilburg maar met een paar YouTube filmpjes en gewoon maar beginnen lukt het denk ik iedere beginner.


Ik tijdens de Knit en Knot (lees hier meer)

Een (gratis) beschrijving van hoe ik de planthanger maakte vind je onderaan dit blog.

Pennenbakje

In dezelfde stijl wilde ik ook een potje omhaken, zodat ik een pennenbakje op het bureau heb. Wel zo opgeruimd. Een beschrijving van mij hiervan vind je hier. In plaats van stokjes haakte ik vasten onder en bovenin.


Veerkrachtige slinger

Tijdens de eerste lockdown kreeg ik van lieve Akkelien @debreimeisjes al eens deze prachtige slinger van veren. De beschrijving die ze erbij deed was zo mooi omschreven, ze zei namelijk dat je erg veerkrachtig moet zijn in tijden als deze. Nou dat klopt inderdaad! Als ik naar de veertjes kijk moet ik daar altijd even aan denken en ik word er vrolijk van. Vandaar dat het best in mijn werkkamer thuishoort. Mooi (verloop)garen heeft ze gebruikt he?


Oh wat is het heerlijk in mijn nieuwe werkkamer. Ik ga er veel fijne uren doorbrengen zolang we nog moeten thuiswerken!

*BESCHRIJVING PLANTHANGER*

Knip 8 lange draden. 7 draden van +-3.00 m. en 1 van +-3.60 m (60 cm langer dan de rest).
Dubbelvouwen (evt door een ring halen) zodat je 16 draden overhoudt (waarvan 15 evenlang, 1 dus 60 cm langer)
Met de langste wikkel je na lus van de draden een omwikkelen zodat je ze vastzet. Na ongeveer 7 x omwikkeld leg je een knoop in deze draad.
Nu ga je 4 groepjes van 4 draden maken (zie foto)Knoop op gewenste lengte (iets hoger dan waar je bovenkant pot aan toe komt) bij elk groepje 2 'squareknots'

Een squareknot (even opzoeken op YouTube) knoop je door 2x met de twee buitenste touwen een knoop te maken. Een keer linksom en vervolgens nog een keer rechtsom. De middelste 2 touwen laat je met rust, daar knoop je alleen omheen.*Iets lager (ik deed dat op ongeveer 8 cm) knoop je met de linker 2 draden van het ene groepje samen met rechter 2 draden van het naastgelegen groepje 1 squareknots. 

Ga door tot je alle groepjes verbonden hebt*

Herhaal van * nog een keer

Bepaal nu door je pot te passen op welke hoogte je draden samen worden gebonden. Wikkel dit nog samen als in het begin met je langste draad.

Je kunt op gelijke lengte afknippen of op verschillende lengtes, maar net wat je mooi vindt.
Reacties

  1. Wat een fijne plek, Wietske! En leuk dat de verenslinger ook een plekje kreeg :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Babyslofjes Arnbjörn

Niets is schattiger dan babyvoetjes van pasgeboren mensjes. Het leukste kleding item vind ik dan ook babysokjes of slofjes. Ik heb het al vaak als kraamkadootje gehaakt. Nu heb ik het patroon een keer opgeschreven zodat ik het met jullie kan delen. Benodigdheden Phildar Aviso (60% katoen, 40% acryl, 50 gr/68 m) Kleur A: 0117 Horizon x 1 bol Kleur B: 1225 Blanc x 1 bol Haaknaald 4,5 Maasnaald Garensnijder of schaar evt knoopje Afmetingen Zoolafmeting: 11,5 cm  (0 - 3 mnd) Afkortingen s = steek l= losse hv= halve vaste v= vaste hst= halve stokje ST= stokje t = toer sh= samen haken Benodigde haaktechnieken De slofjes worden in principe met halve stokjes gehaakt, maar sommige toeren haak je ook vasten en/of stokjes. (Zie patroon). Opmerkingen Ik heb met twee kleuren gewerkt, je kunt natuurlijk ook het gehele slofje in één kleur maken. Afwerking Werk je draadjes van het slofje meteen weg, dit is lastiger zodra het slofje klaar is. Eventueel naai je aan de

Babycape Roan

Ik haakte een babycape als kraamkado. Omdat de baby nu geboren is, deel ik graag de foto's én het gratis patroon met je! Ik gebruikte de dekensteek  (ook wel blanket   stitch genoemd). I crocheted a babycape as a maternity gift. Since the baby is  now  born, I'd like to share the photo's and the free crochet pattern of this wrap blanket. I used the blanket stitch . Een babycape, of baby omslagdoek is een item dat ik bij mijn beide kinderen zoveel gebruikt heb, mede omdat ze beide in de winter geboren zijn! Ideaal tijdens het voeden en het knuffelen. Het houdt je kindje lekker warm. Ik haakte het met het heerlijk zachte Softfun garen, waar ik eerder ook al een babyhoodie mee haakte. Bekijk hem hier . A babycape, or cover cloth, is an item I used a lot on both my childeren. The main reason is because they were both born in winter, but also 'cause i'd like to wrap them during feeding and cuddling. It keeps your baby comfortable and warm. I crocheted t

Knuffeldoekje Fee

Wat is er schattiger dan een knuffeldoekje kado te doen aan een pasgeboren baby? Hieronder vind je het gratis patroon voor Knuffeldoekje Fee! Natuurlijk zijn er genoeg patronen te vinden en te koop van knuffelpopjes. Maar ik wilde eigenlijk mijn eigen draai eraan geven. Zelf wat uitproberen. En dit is het geworden, ik deel het graag met jullie! Het knuffeldoekje bestaat uit een stervormige doek met een hoofdje die een klein mutsje draagt. Het heeft wel wat weg van een kleine fee, vandaar de naam Fee. Wil je weten hoe ik het maakte? Lees dan de volledig uitgeschreven beschrijving hieronder! Wil je liever een printvriendelijke pdf? Tegen een kleine vergoeding kun je het downloaden vanaf Ravelry. klik hier. Benodigde haaktechnieken:  Magische ring, lossen, stokjes, vasten, halve vasten. Benodigdheden:  Scheepjes Softfun - kleurnummer 2514 - 1 bol (kleur A) Scheepjes Softfun - kleurnummer 2653 - minder dan een halve bol (kleur B) haaknaald 4,5 Oude panty Kussenvulling Naald