Doorgaan naar hoofdcontent

Boho schoudertasje

 Ik spotte online een leuk schoudertasje dat ik probeerde na te maken. In een 'boho ibiza' style.

schoudertas

Het bestaat uit 3 delen en het is vrij simpel. Je haakt 2 dezelfde zeshoeken met stokjes en dan vouw je deze dubbel. Voor de onderzijde haak je nog een vierkantje met stokjes. Door ze aan elkaar te naaien, ontstaat een tas! Easy peasy!

haken aan een zeshoek met stokjes

Garenkeuze

Voor het garen gebruikte ik Scheepjes Softfun. Een heerlijk katoenen soepel vallend garen, ideaal voor kleding en accesoires. De kleur is gebroken wit, een mooie kleur voor een boho ibiza effect.

work in progress met garen en haaknaald

Patroon

Het patroontje zag ik op Pinterest. Er staat niet bij wie het heeft ontworpen of gedeeld dus ik kan geen bronvermelding doen helaas. Het vierkantje haak je 1 x en het zeshoek 2x.

Hengsel en versiersel

Bij Jan Sikkes kocht ik een sky leren hengsel en ik had nog een gesp liggen die ik bevestigde als versiersel. Een beetje hulp van een kledingreparateur om het te bevestigen et voila! 

het in elkaar gezette tasje

Een zomerse schoudertas die mooi mee kan op vakantie!

schoudertas gehaakt

Het tasje is niet heel groot, dus het wordt een uitdaging om niet teveel mee te nemen: telefoon, portemonnee, zonnebril en sunfactor 50!
Reacties

Populaire posts van deze blog

Babyslofjes Arnbjörn

Niets is schattiger dan babyvoetjes van pasgeboren mensjes. Het leukste kleding item vind ik dan ook babysokjes of slofjes. Ik heb het al vaak als kraamkadootje gehaakt. Nu heb ik het patroon een keer opgeschreven zodat ik het met jullie kan delen. Benodigdheden Phildar Aviso (60% katoen, 40% acryl, 50 gr/68 m) Kleur A: 0117 Horizon x 1 bol Kleur B: 1225 Blanc x 1 bol Haaknaald 4,5 Maasnaald Garensnijder of schaar evt knoopje Afmetingen Zoolafmeting: 11,5 cm  (0 - 3 mnd) Afkortingen s = steek l= losse hv= halve vaste v= vaste hst= halve stokje ST= stokje t = toer sh= samen haken Benodigde haaktechnieken De slofjes worden in principe met halve stokjes gehaakt, maar sommige toeren haak je ook vasten en/of stokjes. (Zie patroon). Opmerkingen Ik heb met twee kleuren gewerkt, je kunt natuurlijk ook het gehele slofje in één kleur maken. Afwerking Werk je draadjes van het slofje meteen weg, dit is lastiger zodra het slofje klaar is. Eventueel naai je aan de

Babycape Roan

Ik haakte een babycape als kraamkado. Omdat de baby nu geboren is, deel ik graag de foto's én het gratis patroon met je! Ik gebruikte de dekensteek  (ook wel blanket   stitch genoemd). I crocheted a babycape as a maternity gift. Since the baby is  now  born, I'd like to share the photo's and the free crochet pattern of this wrap blanket. I used the blanket stitch . Een babycape, of baby omslagdoek is een item dat ik bij mijn beide kinderen zoveel gebruikt heb, mede omdat ze beide in de winter geboren zijn! Ideaal tijdens het voeden en het knuffelen. Het houdt je kindje lekker warm. Ik haakte het met het heerlijk zachte Softfun garen, waar ik eerder ook al een babyhoodie mee haakte. Bekijk hem hier . A babycape, or cover cloth, is an item I used a lot on both my childeren. The main reason is because they were both born in winter, but also 'cause i'd like to wrap them during feeding and cuddling. It keeps your baby comfortable and warm. I crocheted t

Knuffeldoekje Fee

Wat is er schattiger dan een knuffeldoekje kado te doen aan een pasgeboren baby? Hieronder vind je het gratis patroon voor Knuffeldoekje Fee! Natuurlijk zijn er genoeg patronen te vinden en te koop van knuffelpopjes. Maar ik wilde eigenlijk mijn eigen draai eraan geven. Zelf wat uitproberen. En dit is het geworden, ik deel het graag met jullie! Het knuffeldoekje bestaat uit een stervormige doek met een hoofdje die een klein mutsje draagt. Het heeft wel wat weg van een kleine fee, vandaar de naam Fee. Wil je weten hoe ik het maakte? Lees dan de volledig uitgeschreven beschrijving hieronder! Wil je liever een printvriendelijke pdf? Tegen een kleine vergoeding kun je het downloaden vanaf Ravelry. klik hier. Benodigde haaktechnieken:  Magische ring, lossen, stokjes, vasten, halve vasten. Benodigdheden:  Scheepjes Softfun - kleurnummer 2514 - 1 bol (kleur A) Scheepjes Softfun - kleurnummer 2653 - minder dan een halve bol (kleur B) haaknaald 4,5 Oude panty Kussenvulling Naald