Doorgaan naar hoofdcontent

Babyvestje (newborn)

Mijn oog viel op een schattig babyvestje in de maart editie van Simply Haken. Ik besloot het nummer te bewaren voor later, want ik wilde zeker zoiets maken.

babyvestje haken

Maatje 56
Na een paar maanden kwam ik het magazine weer tegen en besloot ik mooie kleurtjes bij elkaar te zoeken en te starten! Uiteraard hield ik me niet helemaal aan het patroon. Ik houd ervan mijn eigen unieke draai aan mijn haaksels te geven. Ik nam het vestje uit Simply Haken alleen als uitgangspunt en haakte het als vijf losse delen (2 voorpanden, 1 achterpand, 2 mouwen) en naaide het vervolgens aan elkaar. Ik zette eerste de voor en achterpanden aan elkaar en haakte toen de mouwen, en de onderste rand vasten.


Grijs met roze
Alhoewel roze echt niet meer persé hoeft voor een babymeisje, is het af en toe toch wel leuk om roze te gebruiken. Helemaal als het voor een newborn baby is.
Babyvestje met hartjes
Ik koos lichtgrijze Scheepjes en babyroze supersoft van Zeeman uit. Hier had ik nog van liggen en ik vond de kleuren mooie bij elkaar passen.

Hartje haken
Het hartje vond ik een leuke toevoeging. In het originele patroon werd de mochila techniek gebruikt, en die bezit ik (nog) niet.
Hoe ik het hartje haakte, kun je hier bekijken. Ik naaide het er met een maasnaald op.

Knoop
Eerst wilde ik er wel vier of vijf kleine knoopjes op bevestigen, maar ik werd door volgers geadviseerd één knoopje bovenin te bevestigen. Dus dat werd het. Erg geslaagd. Die lieve knoopjes bestelde ik trouwens een tijd terug al bij Caroly.Haak jij ook wel eens iets in maatje 56?

Reacties

 1. Wat een schattig jasje heb je gemaakt en dan zo’n Klein mooi maatje .
  Ik kwam toevallig op u blog en heb echt alles mogen bewonderen .
  Wens u veel succces met al u werkjes .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke vest! Ik zie het patroon nergens, waar kan ik die vinden?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke vest! Ik zie het patroon nergens, waar kan ik die vinden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Dit is niet mijn patroon, maar een patroon uit Simply Haken van 2018.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Babyslofjes Arnbjörn

Niets is schattiger dan babyvoetjes van pasgeboren mensjes. Het leukste kleding item vind ik dan ook babysokjes of slofjes. Ik heb het al vaak als kraamkadootje gehaakt. Nu heb ik het patroon een keer opgeschreven zodat ik het met jullie kan delen. Benodigdheden Phildar Aviso (60% katoen, 40% acryl, 50 gr/68 m) Kleur A: 0117 Horizon x 1 bol Kleur B: 1225 Blanc x 1 bol Haaknaald 4,5 Maasnaald Garensnijder of schaar evt knoopje Afmetingen Zoolafmeting: 11,5 cm  (0 - 3 mnd) Afkortingen s = steek l= losse hv= halve vaste v= vaste hst= halve stokje ST= stokje t = toer sh= samen haken Benodigde haaktechnieken De slofjes worden in principe met halve stokjes gehaakt, maar sommige toeren haak je ook vasten en/of stokjes. (Zie patroon). Opmerkingen Ik heb met twee kleuren gewerkt, je kunt natuurlijk ook het gehele slofje in één kleur maken. Afwerking Werk je draadjes van het slofje meteen weg, dit is lastiger zodra het slofje klaar is. Eventueel naai je aan de

Babycape Roan

Ik haakte een babycape als kraamkado. Omdat de baby nu geboren is, deel ik graag de foto's én het gratis patroon met je! Ik gebruikte de dekensteek  (ook wel blanket   stitch genoemd). I crocheted a babycape as a maternity gift. Since the baby is  now  born, I'd like to share the photo's and the free crochet pattern of this wrap blanket. I used the blanket stitch . Een babycape, of baby omslagdoek is een item dat ik bij mijn beide kinderen zoveel gebruikt heb, mede omdat ze beide in de winter geboren zijn! Ideaal tijdens het voeden en het knuffelen. Het houdt je kindje lekker warm. Ik haakte het met het heerlijk zachte Softfun garen, waar ik eerder ook al een babyhoodie mee haakte. Bekijk hem hier . A babycape, or cover cloth, is an item I used a lot on both my childeren. The main reason is because they were both born in winter, but also 'cause i'd like to wrap them during feeding and cuddling. It keeps your baby comfortable and warm. I crocheted t

Knuffeldoekje Fee

Wat is er schattiger dan een knuffeldoekje kado te doen aan een pasgeboren baby? Hieronder vind je het gratis patroon voor Knuffeldoekje Fee! Natuurlijk zijn er genoeg patronen te vinden en te koop van knuffelpopjes. Maar ik wilde eigenlijk mijn eigen draai eraan geven. Zelf wat uitproberen. En dit is het geworden, ik deel het graag met jullie! Het knuffeldoekje bestaat uit een stervormige doek met een hoofdje die een klein mutsje draagt. Het heeft wel wat weg van een kleine fee, vandaar de naam Fee. Wil je weten hoe ik het maakte? Lees dan de volledig uitgeschreven beschrijving hieronder! Wil je liever een printvriendelijke pdf? Tegen een kleine vergoeding kun je het downloaden vanaf Ravelry. klik hier. Benodigde haaktechnieken:  Magische ring, lossen, stokjes, vasten, halve vasten. Benodigdheden:  Scheepjes Softfun - kleurnummer 2514 - 1 bol (kleur A) Scheepjes Softfun - kleurnummer 2653 - minder dan een halve bol (kleur B) haaknaald 4,5 Oude panty Kussenvulling Naald