Doorgaan naar hoofdcontent

CAL (of KAL)

CAL is de afkorting voor Crochet Along, wat betekent mee-haken. Veel bedrijven of merken starten eens in de zoveel tijd een CAL. Een CAL is een project wat je kunt haken en waarvan eens in de zoveel tijd een patroon of beschrijving van wordt gepubliceerd. Zo haak je bijvoorbeeld een kussen, sjaal of deken in etappes. De tegenhanger van de CAL is de KAL, dit is Knitting Along; hetzelfde idee maar dan brei je het in plaats van haken.


Haakplein
Dit jaar deed ik voor het eerst mee aan een CAL. Ik besloot mee te haken aan de Double Trouble deken waarvan iedere vrijdag een gedeelte op de (besloten) Facebook pagina van Haakplein online kwam. Double Trouble refereert aan het feit dat er zowel gewoon gehaakt wordt als tunisch gehaakt.
De deken is eigenlijk een 1-persoons deken, maar ik besloot hem op babyformaat te maken.
De eerste 10 weken deed ik trouw mee. Maar mijn dekentje vorderde al zo snel tot babyformaat, dat ik stiekem de paar weken daarna selectief werd of ik de desbetreffende rij wel zou gaan mee-haken.
Dat is eigenlijk niet echt de bedoeling van een CAL, je hoort gewoon alles mee te haken zodat de deken ontstaat die de ontwerpers hebben bedoeld! Wel heb je soms de keuze om andere kleuren te gebruiken.

iedere week een 'rij' haken
De Double Trouble deken
Oefenen
Wat ik zo ontzettend leuk van een CAL vind, is dat je nieuwe steken en 'maniertjes' leert. En dat je in een groep resultaten met elkaar kunt delen of ideeën kunt uitwisselen.
Zo leerde ik de parelsteek, ruitjes haken en boogjes. De CAL is officieel nog niet afgelopen, maar mijn dekentje is lang genoeg. Ik haakte een rand naar eigen inzicht, want dat gedeelte is nog niet gepubliceerd. De deken is erg leuk geworden!

CAL van Breiclub.nl
Vanaf 1 oktober ga ik weer meedoen met een CAL, de mystery blanket van Breiclub.nl. In september krijg ik het garen al toegestuurd, ik kan niet wachten! De preview foto's van de seizoenen mystery deken die ik ga haken zagen er zó mooi uit! Ik heb gekozen voor het thema lente. Ook enthousiast geworden? Je kunt ook meedoen via www.breiclub.nl/mystery Daar vind je alle seizoenen (kleuren) en tevens een optie om, in plaats van de haakversie, voor het breipakket te kiezen als je dat liever doet. Er zijn nog 79 actiepakketten beschikbaar! Ik ga in ieder geval mijn vorderingen aan de deken bijhouden op mijn kanalen, én meepraten op het speciale forum.

http://www.breiclub.nl/mystery

 Deed jij al eens mee aan een CAL/KAL?

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Knuffeldoekje Fee

Wat zal ik eens met deze zachte restjes roze garen doen? Dat vroeg ik me laatst dus af. Toen kwam ik ineens op het idee om er een knuffeldoekje mee te haken!


Natuurlijk zijn er genoeg patronen te vinden en te koop van knuffelpopjes. Maar ik wilde eigenlijk mijn eigen draai eraan geven. Zelf wat uitproberen. En dit is het geworden, ik deel het graag met jullie!


Het knuffeldoekje bestaat uit een stervormige doek met een hoofdje die een klein mutsje draagt. Het heeft wel wat weg van een kleine fee al zeg ik het zelf.Wil je weten hoe ik het maakte? Lees dan de beschrijving hieronder!

Benodigde haaktechnieken: 

magische ring, lossen, stokjes, vasten, halve vasten.

Benodigdheden: 

haaknaald 4,5, 1 bol SoftFun kleur A en halve bol SoftFun kleur B
oude panty, kussenvulling, naald en draad voor afhechten panty.Beschrijving:
De ster haak je als eerst met kleur A

Toer 1: Haak een magische ring
Toer 2: Haak 20 stokjes in de ring en sluit de ring met een halve vaste
Toer 3: Haak 1 losse en 1 vaste i…

Baby omslagdoek

Ik haakte een baby omslagdoek in de kleur lichtblauw met wit. Ik gebruikte de dekensteek (ook wel blanketstitch genoemd). Daarover vind je deze week ook een blog op Breiclubwaar ik ambassadeur voor ben.


Winterbaby Het idee om een baby omslagdoek te haken spookte al langer door mijn hoofd. Het is een item dat ik bij beide kinderen zoveel gebruikt heb, mede omdat ze beide in de winter geboren zijn! Ideaal tijdens het voeden en het knuffelen. Het houdt je kindje lekker warm.
De dekensteek Wil je weten hoe ik de omslagdoek heb gemaakt? Bekijk dan gauw de beschrijving hieronder!
De dekensteek is eigenlijk niet meer dan 1 vaste en 2 stokjes in dezelfde steek. Erg geschikt voor beginnende haaksters! Voor meer informatie over deze dekensteek, verwijs ik je graag naar mijn blog op breiclub die zondag is verschenen. > klik hier.Benodigde haaktechnieken:
Lossen, vasten, stokjes, halve stokjes.

Benodigdheden:
Haaknaald 8, 3 bollen Pingo dream wit en 3 bollen Pingo dream blauw.

Beschrijving:

Voor…

Boekreview: The Spring Collection

Het werd weer eens tijd voor een boekreview. En gezien de lente is begonnen, leek me het een geschikt moment om het boek "The Spring Collection" van Wendy van Delden met jullie te bekijken!


Vest haken Ik wil al een tijdje een vest haken voor mezelf. Maar aangezien ik vaak kleinere baby projecten haak, schrikt de grootte van een vest me eigenlijk altijd wat af. Maar toen kwam ik het boek van Wendy tegen! Op de cover staan een paar mooie vesten en de kreet "Keep it Simple" . Dat spreekt mij dus enorm aan!

Wendy's Home Collection The Spring Collection is Wendy's schrijfdebuut.


Wendy heeft voordat ze haar eerste boek uitbracht veel bekendheid verworven online.  Haar label Wendy's Home Collection inpireerde al duizenden haaksters. Je vindt haar online via www.wendyshomecollection.com


Keep it Simple Ik zei het al: haar keep it simple methode klinkt mij als muziek in de oren. Ik hou er ook zo van om lekker eenvoudige rijen te haken zonder te veel poespas of in…