Doorgaan naar hoofdcontent

Product review: Scheepjes Skies

Blue skies
Smiling at me
Nothing but blue skies
Do I see
(Irving Berlin)

De mooie nieuwe luxe collectie SKIES garen deden me direct denken aan dit liedje gezongen door Ella Fitzgerald. Dit garen is vernoemd naar alle mooie tinten die in de lucht kunnen verschijnen. Wat een geweldige idee en het biedt gelijk zoveel inspiratie!

Look
SKIES ziet er prachtig uit. Het heeft geen echte unikleur, maar een lichte overgang en ziet er handgeverfd uit. Door het gedraaide streng is het één en al luxe en alleen al mooi om naar te kijken laat staan om mee te werken!
Feel
Het premium blend katoenen garen ziet er niet alleen prachtig uit, het voelt ook fantastisch. Zowel de light (dun) als heavy (dikkere) variant zijn beide prettig om vast te houden. Ik heb er nog niet mee gewerkt maar kijk er zeker naar uit! Mijn favoriet is wel meteen SKIES Heavy. Ik houd van DK gewicht garen. Je ziet sneller resultaat ;-) en ligt gewoon prettiger in mijn hand om de één of andere reden.


Kleuren
Scheepjes SKIES is naast het feit dat het in 2 diktes is verschenen, verkrijgbaar in 9 mooie kleuren. Het zijn groen en blauw tinten. Ze hebben prachtige namen zoals: Cirrocumulus en Altostratus, je raadt het al: verschillende wolken geslachten. Google maar eens op deze namen, je krijgt prachtige luchten te zien! Mijn favo kleuren zijn groen 107 Cumulonimbus en blauw 101 Cirrus. 
In de toekomst zou ik nog wel graag een roze tint toegevoegd zien aan het kleurenpalet; ik kan me bij mooie luchten zo een prachtige rode lucht voorstellen.


Wat de fabrikant zegt
"De nieuwe SKIES-garens zijn gemaakt van een volledig natuurlijke vezel, 100% Premium Blend-katoen dat zo zacht is als een wolk. De kleuren variëren van het bleke blauw van een zonnige dag, via een diep traditioneel indigo naar het kolkende groen van een stormachtige lucht. De kleuren hebben een handgeverfde uitstraling en zijn vernoemd naar wolkenformaties. Alle kleuren zijn gemaakt met een natuurlijke indigo kleurstof, een van de oudste kleurstoffen ooit gebruikt."

 foto: Scheepjes
Ideëen
Scheepjes Skies is zeker een garen waar ik iets moois mee wil maken. Het beginnetje van de Marguerite blanket wil ik zeker nog gaan maken, misschien wel iets voor komend Pinksterweekend! Het is een leuk rond ontwerp waarbij ik mijn pas geleerde tapestry haaktechniek kan toepassen die ik leerde tijdens de Knit en Knot bij een workshop van Amilishly.

foto: Scheepjes

SKIES is verkrijgbaar bij de meeste handwerkwinkels voor 6,60. Verkopen ze het niet in jouw dichtsbijzijnde winkel? Ze kunnen het vast en zeker voor je bestellen bij de groothandel.
Ook kun je jezelf verwennen met een luxe doos met alle 9 kleuren (strengen à 28 gr.) voor 17,50.Wat ga jij er mee maken? Vind al enkele patroon-ideetjes voor Light hier en voor Heavy hier. Er komen er de komende tijd vast nog veel bij!

Hieronder vind je nog enkele specificaties van het garen:

Samenstelling         100% premium cotton blend
Naalddikte              Light = 3.0  Heavy 6.0
Garendikte              Light = fingering  Heavy = DK
Verkrijgbaar in 2 diktes (Light en Heavy zie boven) en 9 kleuren
Wasbaar op de hand, advies is om een colour catcher doekje mee te wassen.

Kijk voor meer info op www.scheepjes.comReacties

Populaire posts van deze blog

Knuffeldoekje Fee

Wat zal ik eens met deze zachte restjes roze garen doen? Dat vroeg ik me laatst dus af. Toen kwam ik ineens op het idee om er een knuffeldoekje mee te haken!


Natuurlijk zijn er genoeg patronen te vinden en te koop van knuffelpopjes. Maar ik wilde eigenlijk mijn eigen draai eraan geven. Zelf wat uitproberen. En dit is het geworden, ik deel het graag met jullie!


Het knuffeldoekje bestaat uit een stervormige doek met een hoofdje die een klein mutsje draagt. Het heeft wel wat weg van een kleine fee al zeg ik het zelf.Wil je weten hoe ik het maakte? Lees dan de beschrijving hieronder!

Benodigde haaktechnieken: 

magische ring, lossen, stokjes, vasten, halve vasten.

Benodigdheden: 

haaknaald 4,5, 1 bol SoftFun kleur A en halve bol SoftFun kleur B
oude panty, kussenvulling, naald en draad voor afhechten panty.Beschrijving:
De ster haak je als eerst met kleur A

Toer 1: Haak een magische ring
Toer 2: Haak 20 stokjes in de ring en sluit de ring met een halve vaste
Toer 3: Haak 1 losse en 1 vaste i…

Babycape Roan

Ik haakte een babycape als kraamkado. Omdat de baby nu geboren is, deel ik graag de foto's én het gratis patroon met je! Ik gebruikte de dekensteek (ook wel blanketstitch genoemd).

I crocheted a babycape as a maternity gift. Since the baby is  now  born, I'd like to share the photo's and the free crochet pattern of this wrap blanket. I used the blanket stitch.

Een babycape, of baby omslagdoek is een item dat ik bij mijn beide kinderen zoveel gebruikt heb, mede omdat ze beide in de winter geboren zijn! Ideaal tijdens het voeden en het knuffelen. Het houdt je kindje lekker warm. Ik haakte het met het heerlijk zachte Softfun garen, waar ik eerder ook al een babyhoodie mee haakte. Bekijk hem hier.

A babycape, or cover cloth, is an item I used a lot on both my childeren. The main reason is because they were both born in winter, but also 'cause i'd like to wrap them during feeding and cuddling. It keeps your baby comfortable and warm. I crocheted the baby wrap with the sof…

Baby omslagdoek

LET OP!

Het patroon voor de babyomslagdoek oftewel babycape heb ik recent herschreven. Je vindt de nieuwste versie hier >

Babycape Roan


Veel haakplezier!

Let op! Haak je voor baby's? Wees je bewust van je keuze voor goed garen (babyproof). Laat een baby er niet onder slapen! Je kraamverzorgende geeft je advies over het veilig opmaken van je babybedje en veilig slapen.