vrijdag 5 mei 2017

Grote online haakplatforms in Nederland

Dat handwerken populair is, komt de laatste tijd steeds meer aan het licht. Ik zag het bij de NOS voorbijkomen een paar weken geleden. Er was onderzoek gedaan waaruit blijkt dat er 30% meer handwerk/hobby winkels zijn bijgekomen. Breien en haken zijn de absolute favorieten. Zelfs onze koningin draaide haar hand er niet voor om afgelopen koningsdag in Tilburg!

bron: bd.nl

Online platforms en groepen
De handwerkdames zijn niet alleen aan het haken en breien, ze scrollen er ook behoorlijk op los!
Er zijn zóveel sites en platforms dat je ze onmogelijk allemaal kunt volgen! Ik besloot voor deze blog vijf van de grootste blogs en facebook groepen in Nederland op een rijtje te zetten.

1. Breien en haken met de zeeman en wibra (FB)
In het begin haakte ik veel met garen van de zeeman en wibra. Het is goedkoop en als je veel haakt zoals mij is dat natuurlijk voordelig. Heel veel vrouwen in Nederland haken low-budget. Deze groep laat zien dat je met weinig geld ook heel mooie dingen kunt maken! Een hobby hoeft niet duur te zijn! Deze besloten groep heeft bijna 30,000 leden.
https://www.facebook.com/groups/1628952304050215/?fref=ts


2. Breiclub.nl (Platform)
De naam doet vermoeden dat het alleen over breien gaat, maar breiclub.nl het is een mega platform van vrouwen (maar liefst 30,000!) die allemaal breien óf haken en van alles met elkaar willen delen.
Het platform is gratis te volgen via de sociale media kanalen, maar als je lid wordt heb je toegang tot de vele patronen én krijg je e-mails met tips en trics plus het online magazine gratis toegestuurd. Als je meedoet met de Mystery Blanket (een geweldig leuke CAL die weer start in oktober) kun je ook deelnemen aan de besloten Facebook groep om zo ervaringen en resultaten met elkaar uit te wisselen.


3. Gezellig haken (FB)
Dit was de eerste besloten groep die ik volgde en schrok dat er samen met mij nog zo'n 24.000 vrouwen in zaten. De foto's die gedeeld worden zijn heel divers en ook qua niveau erg verschillend. Wat me opvalt is dat iedereen erg behulpzaam is en elkaar complimenten geeft. Ik haal veel inspiratie uit deze groep gezellig hakende dames!

4. Vonnes (Youtube)
Hét Youtube kanaal van hakend Nederland is Vonnes. Yvonne, een gezellige vrouw uit het noorden van het land, startte dit youtube kanaal en heeft inmiddels al bijna 21.000 abonnees. Haar man Wiebe monteert haar filmpjes. Als je haakt heb je vast al wel eens een tutorial van haar bekeken! Ik zelf haakte al eens een poncho van een youtube filmpje en leerde via haar de kroontjesrand. Inmiddels heeft ze ook een facebookgroep Vonnes Creaties van 15.000 leden waarin ze zelf het beheer niet meer doet omdat het haar teveel tijd kost.
https://www.youtube.com/channel/UCSieUK-WXl2NZWGzJCnWXZQ

5. Haakplein (FB)
Met bijna 14.000 leden is dit ook een vrij grote besloten facebook groep. Deze site laat met name de vorderingen zien van mensen die meehaken aan hun CAL2017 'Doubletrouble'. Iedere vrijdag komt een nieuw stukje van het patroon in de groep beschikbaar (heel fijn op mijn vrije dag!).

https://www.facebook.com/groups/1037064026348643/?fref=ts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten