vrijdag 26 mei 2017

It's all in the family

Het komt in veel families voor... een gezamenlijk talent of hobby. Het is best gek dat ik pas zo laat ontdekte dat mijn interesse in haken eigenlijk niet zo vreemd is.Overgrootmoeder en oma
Mijn overgrootmoeder Grietje haakte ieder vrije minuut die ze had. Ze haakte witte bedspreien. Deze liggen nog steeds bij mijn moeder over de logeerbedden. Prachtig en als je ze goed bekijkt, tot in het laatste detail perfect gehaakt! Ik heb enorme bewondering voor deze grote projecten die mijn overgrootmoeder voor alle kinderen haakte.
Ook mijn oma Janke haakte, maar breide ook veel. Onder andere Noorse truien.


Moeder
Eigenlijk ken ik mijn moeder alleen als fervent naaister (ze naaide nog voor Fiftysix), maar ook wel als breister. We hadden vroeger zelfgemaakt kleding aan. Ik weet nog dat ik dat niet altijd even leuk vond; helemaal toen ik wat ouder werd. Nu ik de foto's terugkijk vind ik het wel supertof, die unieke kleding (vaak mijn zus en ik in dezelfde/bijpassende sets) in de voor die tijd zeer moderne stijl.

Later werd bij mijn moeder net als bij mij carpale tunnel syndroom in beide handen ontdekt en werd ze geopereerd dus was handwerken een tijdje niet echt mogelijk en/of fijn. Maar tegenwoordig is ze, mede door Vonne, besmet met het haakvirus. Eén van haar laatste projecten is het 'Hof van Vonne' kleed. Het is heel mooi geworden!


Tante
Via mijn moeder kwam ik er achter dat ook haar zusje Rennie volop aan het haken is. Ze liet me mooie foto's zien van meerdere mochila projecten. Werkelijk prachtig! Mijn dochtertje is nu trots eigenaar van een geweldig leuke gymtas van mijn tante!
Nicht
Bij toeval kwam ik erachter dat mijn nicht Lia ook haakt. Zij maakt superlieve knuffels en is dus helemaal into amigurumi haken. Ontzettend knap, ik zou het niet kunnen zo fijntjes. Ze heeft net als mij een eigen FB en IG pagina. Je kunt haar blog ook volgen onder de naam 'Dingen van Draad', echt de moeite waard!


Ikzelf
Helemaal uit mezelf zocht ik informatie over haken en leerde ik via een workshop en youtube de eerste simpele haaksteken. Maar dat had dus niet gehoeven.... ik had familie kunnen vragen! Tegenwoordig appen mijn moeder en ik vaak naar elkaar over haken, en laten we elkaar resultaten zien. Ik heb vorige zomer ook met mijn nicht een kraam gedeeld op een markt. Het is leuk om dezelfde hobby te hebben. En het zit dus kennelijk ook een beetje in mijn bloed.

Deel jij ook dezelfde hobby met je familie?

1 opmerking:

  1. Wat grappig! En wat mooi, die sprei! Super dat je moeder die nog heeft!
    De andere werkstukken vind ik geweldig, natuurlijk :-)
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen