Doorgaan naar hoofdcontent

It's all in the family

Het komt in veel families voor... een gezamenlijk talent of hobby. Het is best gek dat ik pas zo laat ontdekte dat mijn interesse in haken eigenlijk niet zo vreemd is.Overgrootmoeder en oma
Mijn overgrootmoeder Grietje haakte ieder vrije minuut die ze had. Ze haakte witte bedspreien. Deze liggen nog steeds bij mijn moeder over de logeerbedden. Prachtig en als je ze goed bekijkt, tot in het laatste detail perfect gehaakt! Ik heb enorme bewondering voor deze grote projecten die mijn overgrootmoeder voor alle kinderen haakte.
Ook mijn oma Janke haakte, maar breide ook veel. Onder andere Noorse truien.


Moeder
Eigenlijk ken ik mijn moeder alleen als fervent naaister (ze naaide nog voor Fiftysix), maar ook wel als breister. We hadden vroeger zelfgemaakt kleding aan. Ik weet nog dat ik dat niet altijd even leuk vond; helemaal toen ik wat ouder werd. Nu ik de foto's terugkijk vind ik het wel supertof, die unieke kleding (vaak mijn zus en ik in dezelfde/bijpassende sets) in de voor die tijd zeer moderne stijl.

Later werd bij mijn moeder net als bij mij carpale tunnel syndroom in beide handen ontdekt en werd ze geopereerd dus was handwerken een tijdje niet echt mogelijk en/of fijn. Maar tegenwoordig is ze, mede door Vonne, besmet met het haakvirus. Eén van haar laatste projecten is het 'Hof van Vonne' kleed. Het is heel mooi geworden!


Tante
Via mijn moeder kwam ik er achter dat ook haar zusje Rennie volop aan het haken is. Ze liet me mooie foto's zien van meerdere mochila projecten. Werkelijk prachtig! Mijn dochtertje is nu trots eigenaar van een geweldig leuke gymtas van mijn tante!
Nicht
Bij toeval kwam ik erachter dat mijn nicht Lia ook haakt. Zij maakt superlieve knuffels en is dus helemaal into amigurumi haken. Ontzettend knap, ik zou het niet kunnen zo fijntjes. Ze heeft net als mij een eigen FB en IG pagina. Je kunt haar blog ook volgen onder de naam 'Dingen van Draad', echt de moeite waard!


Ikzelf
Helemaal uit mezelf zocht ik informatie over haken en leerde ik via een workshop en youtube de eerste simpele haaksteken. Maar dat had dus niet gehoeven.... ik had familie kunnen vragen! Tegenwoordig appen mijn moeder en ik vaak naar elkaar over haken, en laten we elkaar resultaten zien. Ik heb vorige zomer ook met mijn nicht een kraam gedeeld op een markt. Het is leuk om dezelfde hobby te hebben. En het zit dus kennelijk ook een beetje in mijn bloed.

Deel jij ook dezelfde hobby met je familie?

Reacties

  1. Wat grappig! En wat mooi, die sprei! Super dat je moeder die nog heeft!
    De andere werkstukken vind ik geweldig, natuurlijk :-)
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Knuffeldoekje Fee

Wat zal ik eens met deze zachte restjes roze garen doen? Dat vroeg ik me laatst dus af. Toen kwam ik ineens op het idee om er een knuffeldoekje mee te haken!


Natuurlijk zijn er genoeg patronen te vinden en te koop van knuffelpopjes. Maar ik wilde eigenlijk mijn eigen draai eraan geven. Zelf wat uitproberen. En dit is het geworden, ik deel het graag met jullie!


Het knuffeldoekje bestaat uit een stervormige doek met een hoofdje die een klein mutsje draagt. Het heeft wel wat weg van een kleine fee al zeg ik het zelf.Wil je weten hoe ik het maakte? Lees dan de beschrijving hieronder!

Benodigde haaktechnieken: 

magische ring, lossen, stokjes, vasten, halve vasten.

Benodigdheden: 

haaknaald 4,5, 1 bol SoftFun kleur A en halve bol SoftFun kleur B
oude panty, kussenvulling, naald en draad voor afhechten panty.Beschrijving:
De ster haak je als eerst met kleur A

Toer 1: Haak een magische ring
Toer 2: Haak 20 stokjes in de ring en sluit de ring met een halve vaste
Toer 3: Haak 1 losse en 1 vaste i…

Baby omslagdoek

Ik haakte een baby omslagdoek in de kleur lichtblauw met wit. Ik gebruikte de dekensteek (ook wel blanketstitch genoemd). Daarover vind je deze week ook een blog op Breiclubwaar ik ambassadeur voor ben.


Winterbaby Het idee om een baby omslagdoek te haken spookte al langer door mijn hoofd. Het is een item dat ik bij beide kinderen zoveel gebruikt heb, mede omdat ze beide in de winter geboren zijn! Ideaal tijdens het voeden en het knuffelen. Het houdt je kindje lekker warm.
De dekensteek Wil je weten hoe ik de omslagdoek heb gemaakt? Bekijk dan gauw de beschrijving hieronder!
De dekensteek is eigenlijk niet meer dan 1 vaste en 2 stokjes in dezelfde steek. Erg geschikt voor beginnende haaksters! Voor meer informatie over deze dekensteek, verwijs ik je graag naar mijn blog op breiclub die zondag is verschenen. > klik hier.Benodigde haaktechnieken:
Lossen, vasten, stokjes, halve stokjes.

Benodigdheden:
Haaknaald 8, 3 bollen Pingo dream wit en 3 bollen Pingo dream blauw.

Beschrijving:

Voor…

Boekreview: The Spring Collection

Het werd weer eens tijd voor een boekreview. En gezien de lente is begonnen, leek me het een geschikt moment om het boek "The Spring Collection" van Wendy van Delden met jullie te bekijken!


Vest haken Ik wil al een tijdje een vest haken voor mezelf. Maar aangezien ik vaak kleinere baby projecten haak, schrikt de grootte van een vest me eigenlijk altijd wat af. Maar toen kwam ik het boek van Wendy tegen! Op de cover staan een paar mooie vesten en de kreet "Keep it Simple" . Dat spreekt mij dus enorm aan!

Wendy's Home Collection The Spring Collection is Wendy's schrijfdebuut.


Wendy heeft voordat ze haar eerste boek uitbracht veel bekendheid verworven online.  Haar label Wendy's Home Collection inpireerde al duizenden haaksters. Je vindt haar online via www.wendyshomecollection.com


Keep it Simple Ik zei het al: haar keep it simple methode klinkt mij als muziek in de oren. Ik hou er ook zo van om lekker eenvoudige rijen te haken zonder te veel poespas of in…