woensdag 17 mei 2017

Hippe bandana slabben


Toen mijn kleintjes nog echt klein waren, hadden ze beide reflux. En daarom kon ik de slabben werkelijk de hele dag laten zitten én ieder uur vervangen. Wat was ik blij met de moderne slabben van Bibbeling! Nu mijn zus een tweede krijgt, kwam ik op het idee om wat hippe bandana slabbetjes te haken als kraamkadootje.


gehaakte-slab

Het slabbetje is net als een sjaaltje om te slaan en aan de achterzijde vast te maken. Het staat stoer bij de meeste kleertjes, zodat je het praktisch de hele dag om kunt laten bij je baby.


Hoe ik het maakte

Ik gebruikte een tunische haaknaald (4 mm). De steek 'full stitch' is vrij dicht, wat handig is als je baby veel kwijlt. Ook geeft deze steek een zachte structuur en aan de achterzijde ziet het eruit alsof het gebreid is.  Het garen dat ik gebruikte is zeer geschikt voor baby items. Phildar Aviso is vrij dik katoen en heerlijk zacht.

Ik zette 3 lossen op, en haalde vervolgens 3 steken op. Ik haalde draad om en haalde de eerste door 1 steek. Ik haalde de draad om en haalde alle volgende door 2 steken. Tot ik weer 1 lus op de naald had.

Ik haalde vervolgens weer alle steken op tussen de ruimtes van de lussen van de vorige toer en meerdere in de laatste lus. Hier kun je zien hoe ik dat deed.
Dan herhaalde ik dat : ik haakte steeds 1 rij zonder meerderen en 1 rij met meerderen. Na 24 rijen te hebben gehaakt, vond ik de slab 'hoog' genoeg en begon ik met minderen; ik sloeg iedere rij bij het ophalen van de steken de eerste ruimte over. Ondertussen bleef ik wel om de rij meerderen om niet scheef 'uit te lopen'. Hier kun je zien hoe ik dat deed.

tutorial bandana crochet


Rand
De roze en mintgroene slab kregen aan de bovenzijde een rand van vasten. Vervolgens heb ik bij de mintgroene de kreeftensteek gebruikt aan de onderzijde. Maar net wat je zelf mooi vindt.

Als laatste bevestigde ik een knoop. Je kunt natuurlijk ook voor klittenband kiezen.


Heb je een baby die erg veel spuugt? Dan kun je aan de achterzijde ook nog een viltstofje bevestigen, zodat kleertjes minder gauw vies worden.

Ga jij ook slabben haken? Ik vind het leuk om het resultaat te zien!2 opmerkingen:

  1. Ze zien er geweldig uit! Veel leuker dan de slabben die ik ken, haha!
    Groetjes,
    Akkelien
    debreimeisjes.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen