vrijdag 31 maart 2017

Newborn fotoprops haken

Toen ik begon met haken, ruim twee jaar terug, wilde ik kleertjes haken voor mijn dochtertje. Ik zag meerdere fotoshoots voorbij komen met newborn baby's en vond de mutsjes en pakjes altijd zo ontzettend lief en schattig.

newborn fotoprops

Helaas kon ik voor mijn dochtertje niet het mutsje vinden dat ik wilde, en besloot ik zelf te gaan haken. Jammergenoeg leerde ik het net niet op tijd om het voor haar newborn shoot klaar te hebben. Voor latere shoots zijn wel mijn newborn fotoprops gebruikt.

Nancy van Grotenhuisfotografie en Kirsten Blok Fotografie hebben mijn kleertjes meerdere keren gebruikt bij hun newborn fotoshoots. Hieronder vind je enkele van hun prachtige foto's!

Mutsjes

Het haken van een mutsje is iedere keer weer zo leuk om te doen. Het uitzoeken van het juiste garen, het zien ontstaan van een klein popperig hoofddeksel. Eigenlijk werk ik voor de mutsjes niet met een patroon. Het mutsje zit in mijn hoofd en dan ga ik aan de slag.

newborn photopropsBroekjes

newbornVoor de broekjes heb ik alleen een keer de taille gemeten van een broekje in maatje 56. Daarna ben ik aan de slag gegaan met in mijn hoofd een 'onderbroekje'.  De broekjes oftwel 'newborn pants' staan leuk voor jongetjes. Ik haak steeds andere modellen, geen één is hetzelfde. Net als de kindjes, ieder uniek.
Voor een pasgeboren meisje haakte ik eens een tuinbroekje.
newborn-dungarees

Het is ontzettend leuk als ik na het toezenden van kleertjes een foto toegestuurd krijg van het eindresultaat. Helaas gebeurt dat niet zo vaak; aangezien steeds minder ouders foto's willen delen op sociale media (wat ik ook begrijp). Nancy en Kirsten (en de ouders), bedankt voor het delen!


Labels: , , , , , , , , , , , , , , ,

2 reacties:

Op 1 april 2017 om 08:49 , Blogger Akkelien Smink zei...

Schattige foto's! En ja, dat is vast heel leuk, als je het eindresultaat te zien krijgt, dan snap ik wel!
Groetjes,
Akkelien
(debreimeisjes.blogspot.nl)

 
Op 1 april 2017 om 11:07 , Blogger Liefgehaakt zei...

Dankje!

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage