vrijdag 24 maart 2017

Strikjes haken (bows)


Voor mijn dochtertje van drie haakte ik al enkele keren kleding items. Ze staan haar superschattig.  Ik haakte een stuk of wat poncho’s en een half jaar terug een boho vestje van @creachick. Ik kreeg er meerdere complimenten over en dat is altijd leuk natuurlijk. Nu ben ik aan de haak geslagen met een paar haarstrikjes.


Los en wild haar
D'r haarelastiekjes blijven nooit lang zitten. Ze trekt ze er steeds uit (herkenbaar?). Nu haar haar wat langer wordt, is dat niet echt een fraai gezicht ;-) Hopelijk wil ze de strikken wel in en laat ze ze met rust.

Ik haakte op een avond tijdens het kijken naar The Voice Kids drie kleurvarianten strikken. Ik houd van simpele patronen, zodat ik ondertussen de televisie kan volgen of kan telefoneren. Deze strikjes bestaan alleen uit vasten en halve vasten. It doesn't get any easier :-)

Met een elastiekenbandje rondom mijn dochters hoofd kan ik haar gezichtje weer zien en zit de pindakaas en appelstroop niet meer in d’r haar geplakt (lang leve de conditioner). Ik ben er blij mee... nu zij nog!

Beschrijving
Met haaknaald 4,5 haakte ik 36 lossen en maakte deze vast met een halve vaste. Ik haakte vervolgens 12 rijen vasten (14 kan ook), en haakte steeds in het achterste lusje.. Het strikje maakte ik door een stukje garen in het midden te knopen. Bevestigd aan een elastieken band.
Easy peasy!


Heb jij wel eens iets voor je (klein)kinderen gehaakt?


 

2 opmerkingen:

 1. Erg leuk! Wat een mooi effect, hé, door alleen in de achterste lussen te haken!
  Groetjes,
  Akkelien
  (debreimeisjes.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje, ja ik vind het een leuk effect. Weer eens wat anders.

   Verwijderen