zaterdag 11 maart 2017

Voorjaarssjaal (in de re-make)

Ik haakte een driehoeksjaal met scheepjes wol op tunische haaknaald 9 mm. Maar ik was niet direct enthousiast over het garen dat ik had gebruikt, dus maakte ik een tweede.
Meestal haak ik maar één keer hetzelfde project. Zo ben ik. Dan ben ik uitgekeken op het patroon of wil ik gewoon nieuwe dingen leren en maken. Maar soms maak ik een uitzondering. Zoals in het geval van deze sjaal. Geïnspireerd
Door een aantal bloggers die ik volg raak ik echt ontzettend geïnspireerd. Zij maken zulke mooie dingen en plaatsen zulke mooie foto’s dat ik het ook moet proberen van mezelf. Zo volg ik Bij Tante Roos. De Pingo Crochet Rose sjaal zag er zo zacht en knuffelbaar uit, en mijn eigen sjaal was wel aan vervanging toe. Ik had nog wat bollen zeeman garen liggen dus ik besloot het eerst daar mee te proberen. Ik wist namelijk niet of dat tunisch haken wel echt wat voor me was. Ik gebruikte de youtube tutorial van Wolplein “Tunisch gehaakte sjaal” .

De eerste gehaakte sjaal met zeeman garen en ponpoms
Duur(der) garen
De sjaal was binnen enkele weken af en het tunisch haken beviel me prima. Dus tijd voor een re-make met goed garen! Ik koos voor de Scheepjes Colour Crafter in mintgroen en met donkergrijs.
De kroontjesrand van Vonnes haakte ik weer als rand, maar ik liet de ponpoms achterwege. Zeeman heeft veel goed garen hoor, maar in het gebruik vind ik het soms wat gauw minder mooi.
Het was mijn eerste ervaring met Scheepjes. Ik ben er nu een diamant babydeken mee aan het haken, ik ben ook benieuwd hoe dat wordt!

De re-make met scheepjes garen


Beschrijving        
De sjaal is gemaakt met 2 kleuren (1 bol per kleur) en ik haakte op haaknaald 9 mm 84 rijen heen en 84 rijen terug in de tunische steek: “Full Stitch”. Ik haakte heel losjes en begon met 4 lossen en meerdere steeds bij de donkere kleur. Op de ‘terugweg’ minderde ik bij beide kleuren en blééf ik meerderen bij de donkere kleur.


De kroontjesrand haakte ik met naald 8 mm naar een tutorial van Vonnes.

De volgende sjaal/ omslagdoek die ik ga maken wil ik in de tricotsteek haken. Hebben jullie daar ervaring mee?
 
Follow my blog with Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten