Doorgaan naar hoofdcontent

Voorjaarssjaal (in de re-make)

Ik haakte een driehoeksjaal met scheepjes wol op tunische haaknaald 9 mm. Maar ik was niet direct enthousiast over het garen dat ik had gebruikt, dus maakte ik een tweede.
Meestal haak ik maar één keer hetzelfde project. Zo ben ik. Dan ben ik uitgekeken op het patroon of wil ik gewoon nieuwe dingen leren en maken. Maar soms maak ik een uitzondering. Zoals in het geval van deze sjaal. Geïnspireerd
Door een aantal bloggers die ik volg raak ik echt ontzettend geïnspireerd. Zij maken zulke mooie dingen en plaatsen zulke mooie foto’s dat ik het ook moet proberen van mezelf. Zo volg ik Bij Tante Roos. De Pingo Crochet Rose sjaal zag er zo zacht en knuffelbaar uit, en mijn eigen sjaal was wel aan vervanging toe. Ik had nog wat bollen zeeman garen liggen dus ik besloot het eerst daar mee te proberen. Ik wist namelijk niet of dat tunisch haken wel echt wat voor me was. Ik gebruikte de youtube tutorial van Wolplein “Tunisch gehaakte sjaal” .

De eerste gehaakte sjaal met zeeman garen en ponpoms
Duur(der) garen
De sjaal was binnen enkele weken af en het tunisch haken beviel me prima. Dus tijd voor een re-make met goed garen! Ik koos voor de Scheepjes Colour Crafter in mintgroen en met donkergrijs.
De kroontjesrand van Vonnes haakte ik weer als rand, maar ik liet de ponpoms achterwege. Zeeman heeft veel goed garen hoor, maar in het gebruik vind ik het soms wat gauw minder mooi.
Het was mijn eerste ervaring met Scheepjes. Ik ben er nu een diamant babydeken mee aan het haken, ik ben ook benieuwd hoe dat wordt!

De re-make met scheepjes garen


Beschrijving        
De sjaal is gemaakt met 2 kleuren (1 bol per kleur) en ik haakte op haaknaald 9 mm 84 rijen heen en 84 rijen terug in de tunische steek: “Full Stitch”. Ik haakte heel losjes en begon met 4 lossen en meerdere steeds bij de donkere kleur. Op de ‘terugweg’ minderde ik bij beide kleuren en blééf ik meerderen bij de donkere kleur.


De kroontjesrand haakte ik met naald 8 mm naar een tutorial van Vonnes.

De volgende sjaal/ omslagdoek die ik ga maken wil ik in de tricotsteek haken. Hebben jullie daar ervaring mee?
 
Follow my blog with Bloglovin

Reacties

Populaire posts van deze blog

Knuffeldoekje Fee

Wat zal ik eens met deze zachte restjes roze garen doen? Dat vroeg ik me laatst dus af. Toen kwam ik ineens op het idee om er een knuffeldoekje mee te haken!


Natuurlijk zijn er genoeg patronen te vinden en te koop van knuffelpopjes. Maar ik wilde eigenlijk mijn eigen draai eraan geven. Zelf wat uitproberen. En dit is het geworden, ik deel het graag met jullie!


Het knuffeldoekje bestaat uit een stervormige doek met een hoofdje die een klein mutsje draagt. Het heeft wel wat weg van een kleine fee al zeg ik het zelf.Wil je weten hoe ik het maakte? Lees dan de beschrijving hieronder!

Benodigde haaktechnieken: 

magische ring, lossen, stokjes, vasten, halve vasten.

Benodigdheden: 

haaknaald 4,5, 1 bol SoftFun kleur A en halve bol SoftFun kleur B
oude panty, kussenvulling, naald en draad voor afhechten panty.Beschrijving:
De ster haak je als eerst met kleur A

Toer 1: Haak een magische ring
Toer 2: Haak 20 stokjes in de ring en sluit de ring met een halve vaste
Toer 3: Haak 1 losse en 1 vaste i…

Baby omslagdoek

Ik haakte een baby omslagdoek in de kleur lichtblauw met wit. Ik gebruikte de dekensteek (ook wel blanketstitch genoemd). Daarover vind je deze week ook een blog op Breiclubwaar ik ambassadeur voor ben.


Winterbaby Het idee om een baby omslagdoek te haken spookte al langer door mijn hoofd. Het is een item dat ik bij beide kinderen zoveel gebruikt heb, mede omdat ze beide in de winter geboren zijn! Ideaal tijdens het voeden en het knuffelen. Het houdt je kindje lekker warm.
De dekensteek Wil je weten hoe ik de omslagdoek heb gemaakt? Bekijk dan gauw de beschrijving hieronder!
De dekensteek is eigenlijk niet meer dan 1 vaste en 2 stokjes in dezelfde steek. Erg geschikt voor beginnende haaksters! Voor meer informatie over deze dekensteek, verwijs ik je graag naar mijn blog op breiclub die zondag is verschenen. > klik hier.Benodigde haaktechnieken:
Lossen, vasten, stokjes, halve stokjes.

Benodigdheden:
Haaknaald 8, 3 bollen Pingo dream wit en 3 bollen Pingo dream blauw.

Beschrijving:

Voor…

Boekreview: The Spring Collection

Het werd weer eens tijd voor een boekreview. En gezien de lente is begonnen, leek me het een geschikt moment om het boek "The Spring Collection" van Wendy van Delden met jullie te bekijken!


Vest haken Ik wil al een tijdje een vest haken voor mezelf. Maar aangezien ik vaak kleinere baby projecten haak, schrikt de grootte van een vest me eigenlijk altijd wat af. Maar toen kwam ik het boek van Wendy tegen! Op de cover staan een paar mooie vesten en de kreet "Keep it Simple" . Dat spreekt mij dus enorm aan!

Wendy's Home Collection The Spring Collection is Wendy's schrijfdebuut.


Wendy heeft voordat ze haar eerste boek uitbracht veel bekendheid verworven online.  Haar label Wendy's Home Collection inpireerde al duizenden haaksters. Je vindt haar online via www.wendyshomecollection.com


Keep it Simple Ik zei het al: haar keep it simple methode klinkt mij als muziek in de oren. Ik hou er ook zo van om lekker eenvoudige rijen te haken zonder te veel poespas of in…