Doorgaan naar hoofdcontent

7 sisters, create a lasting memory

Blijvende herinneringen aan de 7 zussen en hun geschiedenis kun je creëren door de 7 zussen deken te maken.


foto: Fryskfoto

Voor iedere zus is een deel van de deken ontworpen, samen ontstaat een prachtige aandenk-deken van 150 x 130 cm.

Maia

Maia is de oudste van de zussen en ze woont nog als enige in het ouderlijk huis aan het meer van Genève. In deel 1 van de 7zussendeken haak je overlappende reliëfsteken, refererend naar de bouwstenen waarmee het Christobeeld in Brazilië is opgebouwd. Lees het hele verhaal over dit haakpatroon hier terug.


foto: fryskfoto

 Ally

Ally stelt zich vaak op als de leider van de zussen en kan als de beste zeilen. In dit deel kon ik het dus niet laten haar liefde voor het water terug te laten komen. Lees het hele verhaal over dit haakpatroon hier terug.


Star

Star is de schuchtere zus, die in de schaduw staat van haar zus CeCe. De steek die ik koos voor dit deel is de 'open schulp steek' omdat ze uit haar schulp komt en zelfstandig een leven opbouwt. Lees hier meer.


CeCe

Cece, de vierde zus, gaat een moeilijke tijd tegemoet als haar maatje, zus Star, een eigen leven zonder haar opbouwt. De parelsteek refereert naar het verhaal van haar voorouders die in de parel industrie een leven opbouwden. Lees er meer over via deze link.


Tiggy 

Tiggy is de zus die van dieren houdt, spiritueel is en erg op zichzelf is. In dit haakdeel haak je Spaanse waaiers die refereren naar de flamenco dansers uit Granada die in het verhaal terugkomen. Lees meer over dit haakdeel via dit blog terug.

Electra

De temperamentvolle zus die haar naam eer aan doet. De dekensteek past bij het verhaal van de te vondeling gelegde baby in het verhaal van haar voorouders. Lees meer over de haakpatroon terug via deze link.

Merope

De ontbrekende, zevende zus is Marry. Omdat een groot gedeelte van haar geschiedenis zich afspeelt in Ierland, is gekozen voor de Ierse steek. Je leest alles over dit haakdeel hier terug.


Als je de verhalen één voor één voorbij hebt laten glijden door je handen, door steek voor steek de 7zussen deken te haken heb je een mooie herinnering gemaakt aan de boekenreeks. Nu kun je er voor kiezen om nog een rand rondom te haken.


Patronen

Tegen een kleine vergoeding koop je het haakpatroon om de deken te maken. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar een goed doel. 
Het patroon was voorheen te koop op Ravelry, helaas heb ik problemen met het platform. Daarom vind je het patroon voor deel 7 (Merope) maar ook de gehele haakdeken (deel 1 tm 7 ) op Etsy:

Deel 7 Merope haakpatroon
7Zussendeken haakpatroon compleet

Breideken

Wil je de 7zussendeken liever breien? Kijk dan gauw op het blog van Akkelien van De Breimeisjes. Of ga direct naar Etsy om de patronen daar te downloaden.

Deel 1/7 7 zussendeken breipatroon compleet
 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Babyslofjes Arnbjörn

Niets is schattiger dan babyvoetjes van pasgeboren mensjes. Het leukste kleding item vind ik dan ook babysokjes of slofjes. Ik heb het al vaak als kraamkadootje gehaakt. Nu heb ik het patroon een keer opgeschreven zodat ik het met jullie kan delen. Benodigdheden Phildar Aviso (60% katoen, 40% acryl, 50 gr/68 m) Kleur A: 0117 Horizon x 1 bol Kleur B: 1225 Blanc x 1 bol Haaknaald 4,5 Maasnaald Garensnijder of schaar evt knoopje Afmetingen Zoolafmeting: 11,5 cm  (0 - 3 mnd) Afkortingen s = steek l= losse hv= halve vaste v= vaste hst= halve stokje ST= stokje t = toer sh= samen haken Benodigde haaktechnieken De slofjes worden in principe met halve stokjes gehaakt, maar sommige toeren haak je ook vasten en/of stokjes. (Zie patroon). Opmerkingen Ik heb met twee kleuren gewerkt, je kunt natuurlijk ook het gehele slofje in één kleur maken. Afwerking Werk je draadjes van het slofje meteen weg, dit is lastiger zodra het slofje klaar is. Eventueel naai je aan de

Babycape Roan

Ik haakte een babycape als kraamkado. Omdat de baby nu geboren is, deel ik graag de foto's én het gratis patroon met je! Ik gebruikte de dekensteek  (ook wel blanket   stitch genoemd). I crocheted a babycape as a maternity gift. Since the baby is  now  born, I'd like to share the photo's and the free crochet pattern of this wrap blanket. I used the blanket stitch . Een babycape, of baby omslagdoek is een item dat ik bij mijn beide kinderen zoveel gebruikt heb, mede omdat ze beide in de winter geboren zijn! Ideaal tijdens het voeden en het knuffelen. Het houdt je kindje lekker warm. Ik haakte het met het heerlijk zachte Softfun garen, waar ik eerder ook al een babyhoodie mee haakte. Bekijk hem hier . A babycape, or cover cloth, is an item I used a lot on both my childeren. The main reason is because they were both born in winter, but also 'cause i'd like to wrap them during feeding and cuddling. It keeps your baby comfortable and warm. I crocheted t

Knuffeldoekje Fee

Wat is er schattiger dan een knuffeldoekje kado te doen aan een pasgeboren baby? Hieronder vind je het gratis patroon voor Knuffeldoekje Fee! Natuurlijk zijn er genoeg patronen te vinden en te koop van knuffelpopjes. Maar ik wilde eigenlijk mijn eigen draai eraan geven. Zelf wat uitproberen. En dit is het geworden, ik deel het graag met jullie! Het knuffeldoekje bestaat uit een stervormige doek met een hoofdje die een klein mutsje draagt. Het heeft wel wat weg van een kleine fee, vandaar de naam Fee. Wil je weten hoe ik het maakte? Lees dan de volledig uitgeschreven beschrijving hieronder! Wil je liever een printvriendelijke pdf? Tegen een kleine vergoeding kun je het downloaden vanaf Ravelry. klik hier. Benodigde haaktechnieken:  Magische ring, lossen, stokjes, vasten, halve vasten. Benodigdheden:  Scheepjes Softfun - kleurnummer 2514 - 1 bol (kleur A) Scheepjes Softfun - kleurnummer 2653 - minder dan een halve bol (kleur B) haaknaald 4,5 Oude panty Kussenvulling Naald